09 AUG

Vestingdag Groenlo

Beleef de sfeervolle historische Vestingdag

AFGELOPEN

Op zondag 9 augustus wordt er weer een Vestingdag gehouden in Groenlo van 12.00 uur t/m 17.00 uur.

Kunstmarkt
Tijdens deze Vestingdag van 9 augustus zal er ook een grote kunstmarkt worden gehouden in de Beltrumsestraat in nauwe samenwerking met Galerie Wij. De toeschouwers krijgen vast een voorproefje van de Slag om Grolle (23,24 en 25 oktober) 2015.

Kindervermaak
Op deze dag is er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen meedoen als Piekenier en Musketier. Bij de groep de Silveren Swaen mogen ze mais poffen boven een vuurtje. Bij het schietspel van de Geldere Roos kunnen de kinderen laten zien hoe goed ze kunnen mikken. Jannes de Goochelaar zal de kinderen verstelt doen staan van zijn onnavolgbare goochelkunsten.

Sfeer
Om de sfeer te verhogen zal muziekgroep Goet ende Feyn 17e eeuwse muziek ten gehore brengen. Er zijn historische tenten opgesteld en de Compagnie Grolle zet een klein kampement neer op het plein van de Oude Calixtus. Hier kunt u zien hoe er tijdens de Slag om Grolle gekookt werd. Een ander kampement  doet de groep de Silveren Swaen op het pleintje naast juwelier Simons. Daar is te zien hoe het leven van alledag in z’n werk ging. Hier staan ook diverse ambachten en een heuse schandpaal.

Straatartiesten
Johannes de Goochelaar zal u op 9 augustus iets van de wereld van de 17e eeuwse magie laten zien. Terwijl Theater Troep voor Galg en Rad het stuk ‘de Wastobbe’ ten tonele voert op diverse tijdstippen. Ook zijn er bijzondere ambachten die u niet zo vaak ziet zoals een touwslagerij, kaarsen maken, tolletjes maken en tin gieten. Ook de Oudheidkundige vereniging en het Stadsmuseum verlenen hun medewerking.

Toeristische bezienswaardigheden
Veel toeristische bezienswaardigheden zijn open. Zo kan de toren beklommen worden van de Calixtus basiliek, de Stadsboerderij in de Notenboomstraat is open evenals Huijs Basten Asbeck in de Nieuwestraat. In de Nieuwestraat is ook de Foto Expo van Joop Koopmanschap te bezichtigen. Galerie Netty Neuray in de Mattelierstraat heeft ook haar poorten geopend evenals de VVV en de Grolsch Brouwhuys de Lange Gang in de Kevelderstraat. In de Oude Calixtus aan de Mattelierstraat kan de Slag om Grolle in de Oude Calixtus bekeken worden. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld Recreatie vervoeren naar Groenlo.