27 APR

Kids Vestingdag

Grote vrijmarkt in Groenlo

AFGELOPEN

Ditmaal is de Vestingdag speciaal voor kinderen. Er zal voor de kids van alles te beleveren zijn, met veel leuke artiesten. Op deze feestelijke dag is er ook een Vesting Vrijmarkt in de Oude Calixtuskerk.

Vesting Vrijmarkt
Op de Kids Vestingdag is er uiteraard een grote rommelmarkt / vrijmarkt voor de kinderen. De kinderrommelmarkt is verplaatst naar de Oude Calixtuskerk vanwege de geplande slechte weersomstandigheden.

Maar er is meer. Theater Troep voor Galg en Rad zal diverse voorstellingen verzorgen op het plein bij de Oude Calixtus. Zij trekken elke voorstelling veel publiek. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Zo kunnen ze zien hoe houten tolletjes gemaakt worden. Ook is de ballonnen-nar aanwezig, hij maakt van ballonnen de mooiste figuren. Er is ook een stoomtreintje waarmee ritjes gemaakt kunnen worden. De kinderen kunnen geschminkt worden en in de Kerkhofsteeg staat een reuze glijbaan. Op de Markt staat de middeleeuwse goochelaar Wautier zijn onnavolgbare kunsten te vertonen. Johannes de Nar zal iedereen versteld doen staan met z'n jongleer act. Alle acts zijn in/rondom de Oude Calixtus / Kerkhofsteeg en Mattelierstraat.

Toeristische bezienswaardigheden
Diverse toeristische bezienswaardigheden zijn deze Koningsdag open. Zo kan de toren worden beklommen van de Calixtusbasiliek. Ook de VVV en Huijs Basten Asbeck in de Nieuwestraat heeft haar deuren geopend. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld Recreatie naar Groenlo brengen. In de Oude Calixtuskerk is tevens een kleine toeristische markt ingericht. Hier kan men bij de diverse tafels informatie krijgen over de diverse bezienswaardigheden en groepsuitjes. Dus als u binnenkort een familie- of vriendendag moet organiseren dan is een bezoek aan de toeristische markt zeker de moeite waard.

Muziek
Al vroeg zullen de klanken van het carillon klinken over het vestingstadje Groenlo. Beiaardier Wim Reussink zal de bezoekers al vroeg in de juiste stemming brengen. 's Middags zal dweilorkest Windkracht 11 een geweldig optreden verzorgen op het parcours van de Vesting Vrijmarkt. Al met belooft het een prachtige Koningsdag te worden in Groenlo.

Van 10.30 - 16.00 uur in de binnenstad/Oude Calixtuskerk van Groenlo.