29 DEC
30 DEC

Compagnie Grolle bij Erve Kots

Midwinterfair

AFGELOPEN

Op 29 en 30 december is er vanaf 10.00 uur wederom een midwinterfair op het Museumterrein van Erve Kots in Lievelde.

De Compagnie Grolle beeldt het 17e eeuwse leven uit zowel de soldaten als boerderij bewoners. Er wordt authentiek gekookt, de soldaten demonstreren hun wapens en de smid bewerkt het ijzer op zijn aambeeld.

In het museum een groot aantal oude ambachten, zie hoe vroeger het ijzer werd gesmeed, hoe de rosoliemolen draait en de 100 jaar oude klompenmachine is in werking. Door de vrijwilligers van imkersvereniging Oost Gelre er worden, korven gevlochten, en natuurlijk worden de Grolse wanten gebreid.

In het expositie gebouw mooie stands met zoals zijde, hoeden, keramiek, Drybrush en een demonstratie knipmutsen opmaken.

Groep Sarena Klappa zorgt beide dagen voor passende muziek in het museum.

In het restaurant is er voor kinderen de gelegenheid om deel te nemen aan diverse workshops zoals een armbandje rijgen, zeep ketting maken, suiker harten versieren of klomp schilderen. Hier staan ook diverse stands met de nieuwste mode, sieraden, cadeau artikelen, brocante, wijn en vele anderen.

De entree bedraagt voor volwassenen € 4,50 en kinderen tot 12 jaar € 2,25 het museum zal zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.