26 NOV

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Met o.a. Dr Feelgood-tribute band

AFGELOPEN

Derde editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Het initiatief van DRU Cultuurfabriek en Behind the Corner biedt de hele dag verschillende programma-onderdelen door de hele Achterhoek. Bij Rockcafé Taste betreden drie acts het podium.

19.00: BEWARE ( blues, rock and soul)

Beware bestaat uit vijf gedreven muzikanten, van wie vier personen uit Vorden en één uit Doetinchem. Ze hebben allen een zeer uiteenlopende muzikale achtergrond. Zo heeft de zeer ervaren bassist Bert van Dijk zijn sporen verdiend bij onder meer Ides of May, The Chess Bluesband, Almost Sober en Framed. Gitarist Jan Denekamp speelde onder andere in Framed en de Fillmore East Bluesband. Zangeres Mieke Polman zong bij Clinical Decision. Doetinchemmer en Hammondorganist Fred Meijer speelde bij Sjem, Brother Jake en Slim Jenkins. Drummer Gerard Eijkelkamp completeert de band.

De sets van Beware bestaan uit een aangename mix van blues-, soul- en rockcovers. Stevige up-tempo songs worden afgewisseld met een ballad.

20:15 SOUR MASH
Sour Mash, de “winnaar” van de KUDO avonden van het afgelopen seizoen, en ze mochten daarom PigPop, editie 2016, openen. Wat een kei en keigoeie band! Sour Mash is een americana swamp rock sleazy country band uit de Achterhoek; Warnsveld/Zutphen. Muzikaal omschreven als de ideale soundtrack van een Achterhoekse western door Quintin Tarantino!

René Willemsen: zang
Robert Vreeman: gitaar/zang
Peter Scherpenhuizen: bas
Adriaan de Vries: toetsen/gitaar
Tim Meurs: drums


22:30 DOWN AT THE DOCTORS
(Dr Feelgood Tribute)

De enige Dr Feelgood-tribute band in Nederland. De tijden van de legendarische gitarist Wilco Johnson en zanger Lee Brilleaux herleven volledig bij een optreden van de mannen van “Down at the Doctors”.
Deze heren hebben inmiddels hun sporen verdiend in het rock ’n roll circuit, en staan garant voor een show waar de energie vanaf spat!
De bandleden van “Down at the Doctors” weten het publiek mee te slepen in een drive van ongepolijste rechttoe- rechtaan rock ‘n roll, die zo aanstekelijk werkt dat elk muzikaal hart sneller en harder zal kloppen. In no- time staat de tent op z’n kop.

Nummers als Roxette , Nadine , Jumping From Love to Love , Milk and Alcohol en Baby Jane zorgen voor een sfeer van rook , drank- en zweetdampen, die hand in hand gaan met een vlijmscherpe gitaarsound en teksten die er geen doekjes om winden. Uiteraard gedreven door steady Drums and Bass. Geen ontkomen aan.

Zo is elk optreden van “Down at the Doctors” reden voor menig kippenvelmoment. Deze sfeer van onvervalste Britse -Angry Young Man- muziek wordt door niemand minder vertolkt dan:

Drummer : Willem Labrouche
Bassist : Gerard Roerdink
Gitarist : Gerben Koopman
Zanger : Marcel Bleijswijk

AANVANG VOLLEDIG PROGRAMMA: 19.00 uur
ENTREE: VRIJ