17 MEI

Taste Akoestisch

ROCKET 75 (60-er jaren rock and roll)

AFGELOPEN

ROCKET 75 serveert swingende rock and roll en dampende roots rock.

Een beknopte kennismaking: Het Bossche Rocket 75 wordt gevormd door Hans Jacobs (drums/zang), Fon Versteeg (bas/zang) en Dirk van Veldhoven (zang/gitaar).

De heren begonnen in 2008 als strakke garagerock band en kregen met hun eerste 2 cd's airplay bij Kink FM en Underground Records (Georgia, USA). In 2012 werd bij wijze van side project een uitstapje naar het repertoire van Buddy Holly gemaakt. Gewapend met akoestische gitaar, akoestische bas en cajon trok het gezelschap van kroegje naar kroegje en leerde zo als busker trio het vak opnieuw. Geïnspireerd door deze ervaring werd daarna de eigen set onder handen genomen. In een half jaar tijd schreven zij meer dan twintig nummers waarbij invloeden van rock 'n roll en roots rock de boventoon voerden. De akoestische bas werd in de versterker geplugd en de telecaster werd vervangen door een hollowbody. Ondertussen ontwikkelde de achtergrondzang zich tot een belangrijk kenmerk van de nieuwe sound.

Toen Fon eind 2013 de overstap naar contrabas maakte was de transformatie compleet. Rocket 75 slaagde erin om de rauwe energie van garagerock te combineren met de swing en dynamiek van 50's rock 'n roll. Bij de optredens die al snel volgden bleek deze aanpak ook bij het publiek in goede aarde te vallen.

In het voorjaar van 2014 nam de band in een paar dagen tijd vijftien nummers op voor het derde album. Op zoek naar een ouderwetse vette sound werd vervolgens bij het mixen alles uit de kast getrokken, waarbij enkele tracks de eindstreep niet haalden. Dit resulteerde in het najaar in de release van 'Buzz Buzz Buzz'. Met tien nummers in twintig minuten maakt Rocket 75 duidelijk waar hun kracht ligt: swingende rock 'n roll en dampende roots rock waar de liefde voor de muziek vanaf spat.

Aanvang: 17.30 uur
Entree: vrij