06 JUN

Afsluiting Muziekseizoen 2014-2015

Muziekavond bij Rockcafé Taste

AFGELOPEN

Het muziekseizoen zit er weer op en omdat de eigenaren van Taste zelf tijdens ieder optreden van alle fantastische bands die langskomen staan te trappelen om te spelen, sluiten ze zelf met hun eigen twee bands het muziekseizoen af.

According to Mary
According to Mary is een band met muzikanten uit bands als Pebbles and the BamBams, R U Ready en The Rock and Roll Junkies, die onder de bezielende leiding van Rockbitch Marion van Wijk, de lekkerste rockcovers eruit knallen. According to Mary staat garant voor een avond meegalmen met de bekendere rocknummers als Keep 'on Rocking in a Free World, Proud Mary, Born to be Wild, Hard to Handle, Allright Now, Smoke on the Water, Like the Way I Do, Saturday Night, maar ook recentere nummers van bijvoorbeeld Anouk en Sass Jordan worden niet geschuwd.

Marion van Wijk: bas / vocals
Peter Jansen: bas / backingvocals
Luuk Vriezen; gitaren
Mark Kupers: drums
Roland van Wijk: gitaren / backingvocals

Pebbles and the BamBams (afscheidsconcert)
In 2009 brachten ze hun eigen album, "Rumblin Rock's" , met alleen eigen werk uit . Het nummer I've Searched For You, van dit album, eindigde als hoogste nieuwe binnenkomer op de 15e plek in de Gelderse top 100. In 2011 veranderde de bezetting met de komst van een nieuwe drummer, er werden nieuwe nummers geschreven en meer stevige covers toegevoegd. De band klom al gauw weer de podia op, van gezellige rokerige kroegjes tot de grotere festivals. Elk jaar een graag geziene gast op het Oerol Festival op Terschelling, waar er avond aan avond tot het uiterste gegaan wordt en er samen met het publiek een groot feest van gemaakt wordt.
Naast evenementen als deze speelt de band door het hele land en worden ook de Europese grenzen overschreden. De band speelt zowel eigen werk als covers. Tweederde van het repertoire bestaat uit eigenzinnige gecoverde nummers van onder andere: Status Quo, de Bintangs, AC-DC, Deep Purple, The Doors, Neil Young, New Adventures, The Rolling Stones, Herman Brood en Creedence Clearwater Revival. De rest van het repertoire is sterk eigen werk, voor het grootste gedeelte geschreven door gitarist/zanger Roland van Wijk (niet te ontkomen aan Gallagher invloeden), aangevuld door enkele nummers van zangeres/bassiste Marion van Wijk.

De rauwe stemmen en de geweldige vocale harmonie, begeleid door de vette gitaarsound en jankende solos, de pompende bas en strakke basis van de drummer, zorgen elke avond weer voor een dampende bak blues-rock waar zowel publiek als band bij uit hun dak gaan. Het zijn muziekvrienden door dik en dun en misschien wel voor het leven. Ieder optreden is een groot feest en het plezier straalt van deze muzikanten af.

Omdat de eigenaren van Rockcafé Taste te druk zijn door de kroeg en andere werkzaamheden, is besloten alleen nog met According to Mary door te gaan en met Pebbles and the BamBams te stoppen. Nog 1 keer dus, in hun eigen kroeg, en daarna valt het doek voor één van de langst bestaande stevige rocktrio's uit de Achterhoek.

Roland van Wijk: gitaren/ vocals
Mark Kupers: drums / backing vocals
Marion van Wijk: bas / vocals

Aanvang: 22.00 uur
Entree: Vrij