26 JUN

Rockcafé Taste's toegift

Ralph De Jongh

AFGELOPEN

Ieder jaar, na het muziekseizoen, nog een toegift van taste, en ieder jaar met een bijzondere artiest!

Zondag 26 juni, om 17:00 presenteert Rockcafe Taste u op een heel mooi presenteerblaadje, niemand minder dan Ralph de Jongh.
Hij speelde al eerder in Taste, wat een powerkanon en passiespeler. Iedereen genoot zichtbaar.
Dus, in Taste, DE muzikant waar Roland en Marion (de eigenaren) als muziekliefhebber dit seizoen het meest van hebben genoten, een kadootje aan henzelf en aan iedereen die Taste een warm hart toedraagt!

RALPH DE JONGH!

De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 in Roosendaal geboren Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en zong mee tot de zangvogels het 's ochtends van hem overnamen. Op 15 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is. In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Het ging uitstekend met de carrière van Ralph. Ralph wint de Dutch Blues Award 2011 voor Beste Vocalist. Maar ineens verdwijnt Ralph de Jongh eind 2012 uit beeld. Een fysieke burn out luidt het commentaar. 2013 was een slecht jaar voor Ralph, maar hij is een vechter en kondigde onlangs zijn come back aan! Een nieuw album Ill en een nieuwe tour! En in 2014 wint hij weer The Dutch Blues Challenge.

Voor degene die hem nog niet kennen: Ik zou maar zorgen dat je er bij bent. Dit is pure verwennerij voor het Taste publiek, de muziekliefhebber en de muziekfijnproever!

Aanvang: 17.00 uur

Entree: vrij