16 MEI

Achterhoekse Streekproductenmarkt

Mooie producten uit de streek

AFGELOPEN

In 2016 wordt voor de 16e keer de Achterhoekse Streekproductenmarkt georganiseerd bij Kaasboerderij Weenink. De markt is door de jaren heen gegroeid tot een groot Achterhoeks evenement op tweede Pinksterdag.

Bij de vorige editie in 2015 kwamen er ruim 6000 bezoekers naar de Achterhoekse Streekproducten Markt bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Dat aantal verwacht de organisatie voor dit jaar weer te behalen. Het programma is nog uitgebreider en het wordt een dagje uit voor het hele gezin.

Peter en Johannes Weenink samen met Lianne Sluiter van de Kaasboerderij organiseren dit jaar voor de 16e keer de bekende markt. Ze doen dat samen met Jan Bulten van Groei en Bloei Oost Gelre en Winterswijk. Creativiteit is het centrale thema, zo vertellen ze. “We willen de kwaliteit van deze markt hoog houden en daarom zijn we zeer selectief met betrekking tot de deelnemers. We hebben meer dan 100 deelnemers en het aanbod is groter dan de vraag. We groeien elk jaar maar bij 120 deelnemers  is het terrein volop bezet. We willen vernieuwend blijven. Het enige dat we nog missen is een standhouder die over het eten van insecten kan vertellen en de bezoekers dat kan laten proeven.” De organisatoren willen niet dat het een ‘braderie-achtig gebeuren’ wordt. “We kijken heel nauwkeurig naar het aanbod, we willen van alles wat bieden en geen overlap hebben.”

Er zijn onder andere oldtimers, tentoonstellingen van Groei en Bloei en een hondenshow. Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om met een koe te knuffelen en om selfies te maken met koeien. “We hebben een apart kinderplein met tal van leuke en creatieve activiteiten. Het gaat tijdens de komende Achterhoekse Streekproducten Markt om de 3 k’s; kaas, koe en kunst.”

De Kaasboerderij zelf is tijdens de markt volledig in bedrijf. “Een prachtig en vast onderdeel van de dag is het ophalen van de koeien uit de wei, een soort omgekeerde koeiendans. De mensen kunnen ook over de beleefboulevard lopen die we in de nieuwe koeienstal hebben gerealiseerd.”, zo vertelt Peter Weenink. “We beschikken hier gelukkig over een groot terrein waardoor we de markt ruim kunnen opzetten. Hoe druk het ook is, de bezoekers hebben altijd alle ruimte.”

Tijdens de markt is er overal muziek te horen van onder andere de bekende Mart Hillen. Jos ten Hoopen maakt sfeermuziek op het accordeon en Firma Irma verzorgt theater tussen de Koeien en de Kaas.

De Achterhoekse Streekproducten Markt wordt gehouden op maandag 16 mei (Tweede Pinksterdag) van 10.00 tot 17.00 uur bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.

Entree kost € 3,50 en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Ook het parkeren is gratis.