24 OKT

Ierse folk bij Rockcafé Taste

Ernst Langhout en Johan Keus

AFGELOPEN

Het dak eraf met dit duo tijdens de Slag om Grolle op zaterdag 24 oktober, bij Rockcafé Taste.

De voor Taste eerste Slag om Grolle, in 2012, stonden de heren er ook al, en wat een feest. Het hele café vol met  re-enactors en Grollenaren. Het dak ging eraf. Daarom, na overweldigend succes, uiteraard weer, het duo Ernst Langhout en Johan Keus!

Ernst Langhout en Johan Keus spelen sinds 1994 samen. Ze brengen een breed repertoire van ballades tot swingende, stevige dansbare muziek. Naast Ierse folk spelen ze ook covers van o.a. Neil Young, Bob Dylan en Jimmy Hendrix. Tweestemmige zang begeleid door akoestische gitaren, basgitaar, percussie en mondharmonica.
Het duo wordt regelmatig uitgebreid met multi-instrumentalist Sytse Haima (ex Pigmeat). Sytse zingt en speelt op mandoline, banjo en gitaar.

Ernst Langhout stond in de jaren ’80 als zanger van de band The Visitor op alle grote podia in Nederland en in het buitenland. Met de band The Hones toerde hij door Ierland, Duitsland, Rusland en de USA. Hij speelde regelmatig als hoofd-act en als support-act van o.a. The Everly Brothers, Richard Thomson, The Levelers, de Dubliners en Fairport Convention.
Johan Keus speelde meer dan 20 jaar in het folkduo Pig Meat dat in binnen- en buitenland optrad. Tegenwoordig speelt hij in de formatie De Suskes. Johan speelt op een grote hoeveelheid verschillende snaarinstrumenten.