11 NOV

Met mangel of lampion door de Grolse straten

Sunte Matten optocht

AFGELOPEN

Muziek en gezelligheid tijdens de Grolse Sunte Matten optocht.

Binnenkort is het weer zover. Op vrijdag 11 november is het Sunte Matten. Ouders/verzorgers worden uitgenodigd om met een heleboel kinderen mee te lopen in de optocht door de binnenstad van Groenlo met een lichtje/lampion. Hoe meer mensen mee lopen, hoe mooier de optocht wordt. Papa, mama, opa en oma, broertjes en zusjes, iedereen is van harte welkom.

Start is om 17.00 uur in de St. Calixtusbasiliek met een korte St. Maartenviering. Er worden St. Maartenliedjes gezongen en een verhaal over St. Maarten verteld.

St. Maarten deelt vervolgens uit: ieder kind krijgt iets lekkers. Maar St. Maarten wil ook uitdelen aan mensen die niets hebben. Daarom worden de ouders en kinderen gevraagd om allemaal ook iets mee te nemen naar de kerk. Dit zal dan bij de Voedselbank worden aangeboden.

St Maarten gaat zelf ook in de optocht mee met een kar, waar iedereen ook nog levensmiddelen in kan leggen voor de Voedselbank.

Rond 17.25 uur start de optocht door Groenlo,“de Knolle” verzorgd de muziek. De route is vanaf de kerk richting de Molenberg, dan naar de Beltrumsestraat, Markt, Europaplein, Lievelderstraat, Rabeldersteeg, Kevelderstraat en weer naar de Markt. Bij het Stadhuis eindigt de tocht en krijgt iedereen iets lekkers.