22 OKT
24 OKT

Historisch dineren en feesten

Brouwersmaal en -feesten in de Oude Calixtus

AFGELOPEN

Op do. 22, vr. 23 en za. 24 oktober wordt de Oude Calixtuskerk van Groenlo omgebouwd tot een authentieke 17e eeuwse taveerne.

Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober wordt de Oude Calixtus (voormalige kerk) in Groenlo omgebouwd tot 17e-eeuwse taveerne en kunnen de bezoekers van de ‘Slag om Grolle’ genieten van een bijzonder en authentiek Brouwersmaal met 17e-eeuwse gerechten, bier in kruiken, entertainment en gezelligheid. Op vrijdag en zaterdag barsten aansluitend aan het Brouwersmaal de Brouwfeesten los. De ‘Slag om Grolle’ wordt in het weekend van 23, 24 en 25 oktober voor de vijfde keer georganiseerd en breidt uit met een extra dag om tevens het 400 jarig jubileum van bierbrouwer Grolsch te vieren.

Brouwersmaal
De Oude Calixtus wordt het decor van een 17e-eeuwse taveerne en heeft alle ingrediënten voor een uniek feest. Fox Horeca uit Vragender, die alle horeca activiteiten tijdens de ‘Slag om Grolle’ faciliteert, verzorgt een 17e-eeuws 3-gangen diner met pure gerechten als ribroast, hele forel en oerbroden met smeersel, gepresenteerd op stenen. ‘Eet entertainment’ dat alle zintuigen prikkelt. Voor het Brouwersmaal is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wat krijgt u tijdens het Brouwersmaal:
– Een bourgondisch en authentiek 4-gangen maal in de stijl van 1627
– Per persoon 5 dukaten voor dranken, uitgeserveerd aan tafel
– Een aantal uniek Grolsch 400 jaar – Slag om Grolle items:
– Grolsch 400 Jaar – Slag om Grolle pul
– Grolsch 400 jaar – Slag om Grolle lederen Brouwersmaal bandjes
– Een verrassing aangeboden door Grolsch tijdens het Brouwersmaal

Brouwersfeesten
Na het Brouwersmaal barst het feest los tijdens de Brouwersfeesten, die zowel in de kerk, als op de Markt van Groenlo plaats vinden. Waan je met je vrienden in de 17e eeuw: de hele binnenstad is aangekleed, er is volop entertainment, het varken hangt aan het spit en de vuurkorven branden. Met de van de veldslag terugkerende soldaten die spontaan hun instrumenten beginnen te bespelen is het feest compleet.

Voorverkoop
De voorverkoop van de kaarten voor het Brouwersmaal in de Oude Calixtus is gestart. Voor de Brouwersfeesten is de entree vrij en hoeft niet van te voren te worden gereserveerd.

Meer informatie en opgave via onderstaande website.