18 FEB
30 APR

Unieke expositie in Stadsboerderij Grolle

Verzameling NIKON analoge camera's

AFGELOPEN

Ben Bonenkamp exposeert t/m 30 april 2016 in de Stadsboerderij Grolle met zijn unieke verzameling NIKON analoge camera’s.

Ben Bonenkamp exposeert in de Stadsboerderij Grolle met zijn unieke verzameling NIKON analoge camera's. Voor de echte liefhebbers is er ook een groot scala aan documentatie- en foldermateriaal beschikbaar. Dit maakt deze expositie extra bijzonder. Al in de dertiger jaren van de vorige eeuw werden voorzichtig de eerste camera's vervaardigd door Nikon. Eerst na de Tweede Wereldoorlog begon de productie van de eerste meetzoekercamera's van Nikon (1946). Tijdens de Koreaanse oorlog kwamen Amerikaanse oorlogverslaggevers in contact met de kwaliteit van deze meetzoekercamera's. In 1959 werd de eerste professionele spiegelreflexcamera vervaardigd: Nikon F.

Het succes van de F. was zo groot, dat ze werd ingehaald/opgevolgd door de F2 t/m de F6. Na de F6 volgen de Nikon D(igitaal) camera's. Aangezien de professionele camera's voor de amateurs vrij kostbaar waren, heeft Nikon een aantal amateurmodellen op de markt gebracht: Nikkorex, Nikkomat, FM, FE, EM, EZ, etc.

Ook hiervan ziet u een groot aantal modellen op deze expositie. De expositie wordt aangevuld met allerlei accessoires zoals flitsers, motordrives, optische zoekers etc.