27 MAA

Einfach Kurt

Singersongwriter bij Rockcafé Taste

AFGELOPEN

Einfach Kurt is een singersongwriter die de naam singersongwriter in een totaal ander daglicht plaatst. Op 1e Paasdag 27 maart bij Rockcafé Taste.

Of liever gezegd nachtlicht; Einfach Kurt maakt duistere pop die meestal gaat over de zelfkant van het leven. Begeleid door hoekige drums en een zompige contrabas was deze singersongwriter met maar liefst 28 optredens één van de meest geboekte en besproken bands tijdens popronde 2014. ‘Het was alsof Marilyn Manson een ballad opnam onder de eiffeltoren’ (Review 3voor12).

Afgelopen herfst (2015) kwam Einfach Kurt met zijn debuutalbum genaamd Moths. Hierop laat hij horen wat hij voor de wereld in petto heeft. En het belooft veel goeds. Tien nachtvlinders, oftewel tien donkere songs met een herkenbaar, maar zeker ook nieuw geluid. Met invloeden van Tom Waits, Bon Iver, maar ook C.W Stoneking is te horen dat Einfach Kurt niet alleen goed naar zijn voorbeelden geluisterd heeft, maar dat hij er ook de nodige eigenheid aan toe heeft durven te voegen. Moths. is een gevarieerd, sferisch album dat het verdient om eens goed voor te gaan zitten. En als je dan toch zit, neem dan direct even de moeite om Einfach Kurts’ soms heftige videoclips te bekijken op youtube. Tenminste, als je het aan kunt!

Vanaf 21.00 uur.