20 AUG

Taste & Floor's Pleintje Kermis (zaterdag)

feat. Kingsdeal / De Zwolse Rockers

AFGELOPEN

Tijdens de Grolse Kermis is het plein bij Snackbar Floor en Rockcafé Taste weer muzikaal gevuld. Met op zaterdag 20 augustus de bands Kingsdeal en De Zwolse Rockers.

19.30 uur: Kingsdeal
Kingsdeal is een nieuwe swingende Bluesband uit de omgeving van Deventer. De bandleden zijn al jaren actief in de blues scene. Ze spelen vooral eigen werk “House Rockin’ Blues” & “Chicago style”. Dit wordt afgewisseld met nummers van grote blueshelden zoals; The Red Devils, Albert King, James Harman en Tab Benoit. De nummers van deze helden worden als voorbeeld gebruikt. Ze maken hier een geheel eigen versie van, waarbij improvisatie het toverwoord is. Paul op basgitaar. Enkele Nummers met de normale basgitaar om de nek. Het merendeel van de nummers wordt echter gespeeld op een slappende contrabas.  Thijs laat zijn plectrum vaak voor wat het is en bespeelt zijn gitaar met zijn vliegensvlugge vingers. Met de ogen dicht en vol passie “Vertelt” hij, tijdens een solo, zijn verhaal. Met zijn jarenlange zangervaring gooit Arjan tijdens een liveoptreden alle registers open. Daarnaast blaast en zuigt hij de bluesharp dwars door een buizenversterker heen.  Marco swingt met een enorme brok ervaring achter het drumstel de pan uit. Dit alles gepaard gaande met een brede grijns op zijn gezicht. Bij elkaar geeft dit Kingsdeal een geheel eigen sound. Plezier en passie zijn de belangrijkste ingrediënten van deze band.  Dit maakt een avondje Kingsdeal een avond met een gegarandeerde dosis luister en kijk plezier.  Arjan De Bree - Zang/bluesharp Paul Nagtegaal - Contrabas/zang Marco Groen - Drums / zang.
 
21.30 uur: De Zwolse Rockers
In de eerste bezeting bunt alle rockers in Zwolle (bi-j Grolle) geboor'n en/of opgegreujd en wi-j heelen van rock & roll , dus; "De Zwolse Rockers". Doarnoa bunt d'r wat wisselingen e;wes. Peter kump oet Aalten en Marcel oet Leevelde. Wi-j zingt alle nummers in `t dialect.
In juni 2005 hebt wie'j de cd: ''Geef de moed neet op'', in eigen beheer op e'nommen en gepresenteert deur niemand minder dan Wimken van Diene. (De nummers van disse cd kö'j beluusteren onder 't kopje: ''Home'')
Mooi um te doon was 'n optreden veur geestelijk gehandicapten in Huize Fatima in Wehl (2x). Hier noast waren enkele hoogtepunten uut onze muzikale kariejeare optredens met:
- Jovink (2x)
- Boh Foi Toch
- Knasters (3 leden van Normaal) ..Wie könt oe vertell'n: ''dat was olderwets!''.
Wi-j treed zo'n 5 á 10 keer per joar op, en dat vind wi-j genog umdat het baah leefhebberi-je is.