10 APR

Proef de lente bij Leemland

Themadag Leemland

AFGELOPEN

De kracht van de zonnestralen neemt toe. Het lentegevoel wordt extra benadrukt op zondag 10 april 2016, bij Leemland aan de Koerboom 7a in Groenlo.

In de speelweide kan weer volop gespeeld worden met zand en water. Binnen zijn diverse spelactiviteiten beschikbaar, zoals airhockey, sjoelen, een stokkenvangspel, etc. Kinderen mogen ook cavia’s knuffelen, of zich laten schminken.

Zondag 10 april mag er tevens creatief gewerkt worden met vrolijke voorjaarskleuren, bijvoorbeeld door een voorjaarsschilderij te maken, een memohouder te pimpen of een sleutelhanger te versieren.

Het lentegevoel kan ook beleefd worden tijdens een wandeling. Er kan een route gevolgd worden via het wandelkeuzenetwerk, of met een routekaart met afstandsaanduiding, die gratis is te downloaden vanaf de website van Leemland. In de voormalige leem- en veenwinningsgebieden kan volop genoten worden van de lente. Desgewenst is het mogelijk om bij Leemland een bolderkar te reserveren.

Op het terrein van Leemland zijn informatieve lenteweetjes te vinden. Een lentepuzzelboekje biedt woordpuzzels, rebussen en andere vraagstukken. Daarmee kunnen letters verzameld worden, die leiden naar het goede antwoord en een beloning.

Mindervalide kinderen kunnen tevens gebruik maken van de spelactiviteiten. Voor hen is het eveneens mogelijk om mee te doen met het speuren en de creatieve activiteiten.

Bezoekers zijn tussen 10.30 u en 19.00 u welkom. De toegang is gratis. Voor deelname aan het speuren en de creatieve activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.