16 APR

Vestingdag Cultureel

Thema: Ambachtelijk Groenlo

AFGELOPEN

Groenlo heeft veel te bieden en is meer dan een bezoekje waard. Met die insteek worden er in 2016 vijf Culturele Vestingdagen gehouden, die bezoekers kennis laten maken met cultureel Groenlo.

Bezoek de oude vestingstad Groenlo tijdens de 5 Culturele Vestingdagen die in 2016 gehouden worden. Met de Vestingstad Pass Partout kunnen de bezoekers de hele dag in Groenlo op pad. Nagenoeg alle toeristische bezienswaardigheden die Groenlo herbergt doen deze dag mee.

Deelnemers aan de Vestingdag Cultureel op zaterdag 16 april zijn:

- Stoomhoutzagerij
- Slag om Grolle in de Oude Calixtuskerk
- Stadsmuseum
- Stadsboerderij Grolle
- Atelier Neuray
- Toren beklimmen Calixtusbasiliek
- Vervoer via de Vestingstad Express
- Galerie Wij
- Galerie Arte
- Grolsch Brouwhuys De Lange Gang

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De Groenlo Vestingstad Express verzorgt het vervoer tussen de diverse bezienswaardigheden.

Bekijk hier de deelnemers-plattegrond Vestingdag 16 april 2016

Vestingstad Pass Partout
De Vestingstad Pass Partout is alleen te gebruiken op de 5 Vestingdagen Cultureel in 2016 en kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Hiermee kunnen de bezoekers de hele dag in Groenlo op pad. Op de pass partout staan dukaten waarmee de bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Ook staan er diverse leuke kortingsbonnen op de pass partout.

De Vestingstad Pass Partout is te koop bij: VVV in Groenlo, receptie Marveld, Stadsmuseum, Stadsboerderij Grolle, Oude Calixtus, stoomhoutzagerij en de Calixtusbasiliek.

De volgende Vestingdagen worden gehouden op:
- Zaterdag 7 mei (thema: Tachtig-Jarige Oorlog)
- Zaterdag 18 juni (thema: Kunstig Groenlo - kunstwandelroute)
- Zaterdag 3 september (thema: Straatvermaeck)
- Zaterdag 22 oktober (thema: Tachtig-Jarige Oorlog)