07 MEI

Vestingdag Cultureel

Thema: Tachtig-Jarige Oorlog

AFGELOPEN

Groenlo heeft veel te bieden en is meer dan een bezoekje waard. Met die insteek worden er in 2016 vijf Culturele Vestingdagen gehouden, die bezoekers kennis laten maken met cultureel Groenlo.

Bezoek de oude vestingstad Groenlo tijdens de 5 Culturele Vestingdagen die in 2016 gehouden worden. Met de Vestingstad Pass Partout kunnen de bezoekers de hele dag in Groenlo op pad. Nagenoeg alle toeristische bezienswaardigheden die Groenlo herbergt doen deze dag mee.

Thema: Tachtig-Jarige Oorlog
Het thema van deze tweede Vestingdag Cultureel is 'Tachtig-Jarige Oorlog' en bij een aantal toeristische bezienswaardigheden zijn extra activiteit te zien. In de Stadsboerderij Grolle aan de Notenboomstraat zal Godfried Nijs twee lezingen verzorgen over de Circuvalatielinie die tijdens het beleg van Grol in 1627 om Groenlo (Grol) heen lag. Dit zal zijn om 12.30 uur en 14.00 uur. Op het plein van de Oude Calixtuskerk zullen leden van de Compagnie Grolle laten zien hoe er in de 17e eeuw gekookt werd. U kunt de gerechten ook proeven. In het Stadsmuseum (thema museum 80-Jarige-Oorlog) aan de Mattelierstraat kunnen kinderen een leuke speurtocht doen. Men kan op de foto in 17e eeuwse kleding en er wordt een demonstratie musketkogel gieten gegeven. Wilt u het 17e eeuwse stratenpatroon van Groenlo eens van boven zien dan kunt u de toren beklimmen van de Calixtusbasiliek. Kortom, 7 mei is een geweldige dag voor het gezin om een bezoek te brengen aan het vestingstadje Groenlo. En de muziekliefhebber kan 's avonds vanaf 21.00 uur terecht op het plein van de Oude Calixtus bij Radio Continue met Stefan Leur.

Deelnemers aan de Vestingdag Cultureel op zaterdag 7 mei zijn:

- Stoomhoutzagerij
- Slag om Grolle in de Oude Calixtuskerk
- Stadsmuseum
- Stadsboerderij Grolle
- Atelier Neuray
- Toren beklimmen Calixtusbasiliek
- Vervoer via de Vestingstad Express
- Galerie Wij
- Galerie Arte
- Huijs Basten Asbeck
- VVV Groenlo
- Grolsch Brouwhuys De Lange Gang

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De Groenlo Vestingstad Express verzorgt het vervoer tussen de diverse bezienswaardigheden.

Vestingstad Pass Partout
De Vestingstad Pass Partout is alleen te gebruiken op de 5 Vestingdagen Cultureel in 2016 en kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Hiermee kunnen de bezoekers de hele dag in Groenlo op pad. Op de pass partout staan dukaten waarmee de bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Ook staan er diverse leuke kortingsbonnen op de pass partout.

De Vestingstad Pass Partout is te koop bij: VVV in Groenlo, receptie Marveld, Stadsmuseum, Stadsboerderij Grolle, Oude Calixtus, stoomhoutzagerij en de Calixtusbasiliek.

De volgende Vestingdagen worden gehouden op:
- Zaterdag 18 juni (thema: Kunstig Groenlo - kunstwandelroute)
- Zaterdag 3 september (thema: Straatvermaeck)
- Zaterdag 22 oktober (thema: Tachtig-Jarige Oorlog)