18 JUN

Vestingdag Cultureel

Thema: Kunstig Groenlo

AFGELOPEN

Zaterdag 18 juni wordt in Groenlo de derde Vestingdag Cultureel gehouden. Ditmaal is het thema Kunstig Groenlo.

Nagenoeg alle toeristische bezienswaardigheden die Groenlo herbergt doen deze dag mee. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De Stadsboerderij is geopend van 11.00 - 17.00 uur.

Deelnemers aan de Vestingdag Cultureel op zaterdag 18 juni zijn:

- Slag om Grolle in de Oude Calixtuskerk
- Toren beklimmen Calixtusbasiliek
- Vervoer via de Vestingstad Express
- Grolsch Brouwhuys De Lange Gang
- Stoomhoutzagerij
- Stadsmuseum
- Stadsboerderij Grolle
- Huijs Basten Asbeck
- Atelier Neuray
- Galerie Wij
- Galerie Arte

Vestingdag passe-partout
Voor deze Vestingdagen Cultureel is een speciale Vestingdag passe-partout in het leven geroepen. Voor maar 5 euro kunnen volwassen zich een hele dag vermaken in Groenlo (kinderen 2,50 euro). Op de passe-partout staan dukaten waarmee de bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Deze zijn ook nog geldig op de laatste twee Vestingdagen Cultureel te weten 3 september en 22 oktober. Ook staan er diverse leuke kortingsbonnen op. De passe-partout is te koop bij de VVV, receptie Marveld Recreatie en alle entree vragende bezienswaardigheden. Niet bij de galerieën en ateliers. De Vestingstad Express verzorgt het vervoer tussen de diverse bezienswaardigheden. Een unieke samenwerking dus.

Extra zaken
Het thema van deze derde Vestingdag Cultureel is dus Kunstig Groenlo en bij  alle toeristische bezienswaardigheden zijn extra activiteit te zien die allemaal te maken hebben met het thema kunst. Waaronder amateur kunstschilders. Op de flyer die bij alle deelnemers ligt is de kunstroute aangegeven in Groenlo. De galerien die mee doen (Galerie Wij (Goudsmitstraat) Arte (Beltrumsestraat) Netty Neuray (Mattelierstraat) en Huijs Basten Asbeck (Nieuwestraat) hebben allemaal mooie exposities in huis. Ook hier zijn amateurkunst schilders aanwezig.

Ook in de Stadsboerderij Grolle is op de bovenverdieping een leuke kunst expositie te zien van Anneke Reinderink, zij zal die dag ook zelf schilderen. In het Stadsmuseum (thema museum 80-Jarige-Oorlog) aan de Mattelierstraat kunnen kinderen een leuke speurtocht doen. Men kan op de foto in 17e eeuwse kleding en er wordt een demonstratie musket kogel gieten gegeven. Wilt u het 17e eeuwse stratenpatroon van Groenlo eens van boven zien dan kunt u de toren beklimmen van de Calixtusbasiliek. Voor de kinderen is er in de Kerkhofsteeg een reuze glijbaan opgesteld.

Kortom 18 juni is een geweldige dag voor het gezin om een bezoek te brengen aan het vestingstadje Groenlo!

De Vestingstad Passe-Partout is te koop bij: VVV in Groenlo, receptie Marveld, Stadsmuseum, Stadsboerderij Grolle, Oude Calixtus, stoomhoutzagerij en de Calixtusbasiliek.

De volgende Vestingdagen worden gehouden op:
- Zaterdag 3 september (thema: Straatvermaeck)
- Zaterdag 22 oktober (thema: 80-Jarige Oorlog)