03 SEP

Vestingdag Cultureel

Thema: Straatvermaeck

AFGELOPEN

Groenlo heeft veel te bieden en is meer dan een bezoekje waard. Met die insteek worden er in 2016 vijf Culturele Vestingdagen gehouden, die bezoekers kennis laten maken met cultureel Groenlo, met op 3 september als thema: Straatvermaeck!

Bezoek de oude vestingstad Groenlo tijdens de 5 Culturele Vestingdagen die in 2016 gehouden worden. Met de Vestingstad Passe-Partout kunnen de bezoekers de hele dag in Groenlo op pad. Nagenoeg alle toeristische bezienswaardigheden die Groenlo herbergt doen deze dag mee.

Deelnemers aan de Vestingdag Cultureel op zaterdag 3 september zijn:

- Slag om Grolle in de Oude Calixtuskerk
- Toren beklimmen Calixtusbasiliek
- Vervoer via de Vestingstad Express
- Grolsch Brouwhuys De Lange Gang
- Stoomhoutzagerij
- Stadsmuseum
- Stadsboerderij Grolle
- Huijs Basten Asbeck
- Atelier Neuray
- Galerie Wij
- Galerie Arte

Extra zaken
Het thema van deze vierde Vestingdag Cultureel is dus 'Straatvermaeck' en bij een aantal toeristische bezienswaardigheden zijn extra activiteit te zien die allemaal te maken hebben met het thema. Zo zal Theater Troep voor Galg en Rad 's middags op het plein van de Oude Calixtus diverse voorstellingen geven. Op de parkeerplaats bij het Stadsmuseum aan de Mattelierstraat speelt Noggus. Bovendien kunnen kinderen in het Stadsmuseum (thema museum 80-Jarige-Oorlog) een leuke speurtocht doen. Men kan op de foto in 17e eeuwse kleding en er wordt een demonstratie musket kogel gieten gegeven. Wilt u het 17e eeuwse stratenpatroon van Groenlo eens van boven zien dan kunt u de toren beklimmen van de Calixtusbasiliek. De brandweer Groenlo geeft een demo op het Europaplein vanwege haar Open dag. 's Middags is ook nog de officiele opening van de kerkers onder het stadhuis.

Papieren Theatertje
Bijzonder zijn de voorstellingen voor kinderen die het Papieren Theatertje geeft op de 1e verdieping van de Stadsboerderij aan de Notenboomstraat. Voor alle info zie de flyer die gratis te verkrijgen is bij alle deelnemers.

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De Groenlo Vestingstad Express verzorgt het vervoer tussen de diverse bezienswaardigheden. 's Avonds is er nog het befaamde Jazz Vesteval in Groenlo.

Vestingstad Passe-Partout
De hele dag op pad met de speciale Vestingdag Passe-Partout voor een speciale prijs van € 5,- (voor volwassenen, waade € 20,-) en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Op de Passe-Partout staan dukaten waarmee de bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Ook staan er diverse leuke kortingsbonnen op de Passe-Partout.

Wie een Passe-Partout aanschaft en 1 dukaat betaalt heeft vervoer met de Vestingstad Express deze dag.

De Vestingstad Passe-Partout is te koop bij: VVV in Groenlo, receptie Marveld, Stadsmuseum, Stadsboerderij Grolle, Oude Calixtus, stoomhoutzagerij en de Calixtusbasiliek.

De laatste Vestingdag Cultureel van het jaar worden gehouden op:
- Zaterdag 22 oktober (thema: Tachtig-Jarige Oorlog)