24 JUL

Vestingdag Historisch

Middeleeuws straattheater

AFGELOPEN

Op zondag 24 juli wordt de tweede Vestingdag Historisch gehouden van 12.00 - 17.00 uur in het centrum van Groenlo.

Het vestingstadje gaat die dag opnieuw terug in de tijd. Ditmaal veel middeleeuws straattheater.

Straattheater
Het is nu eindelijk gelukt om de gehele top van het middeleeuwse straattheater naar Groenlo te halen. Zo zal het Mest Theater diverse voorstellingen verzorgen evenals El Capstok. Beide behoren tot de absolute top qua middeleeuws straattheater. Maar ook Plansjet uit Belgie met haar poppentheater zal de handen van de toeschouwers op elkaar krijgen.

Kindervermaak
Op 24 juli is er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als Piekenier en Musketier.  Bij het schietspel van de Geldere Roos kunnen de kinderen laten zien hoe goed ze kunnen mikken. Maar de kinderen zullen natuurlijk ook genieten van het poppenspel van Plansjet.

Muziek en ambachten
Om de sfeer te verhogen zal muziekgroep Goet ende feyn de hele middag middeleeuwse muziek ten gehore brengen waarin ze het publiek op allerlei manieren bij betrekken. Maar er zijn ook bijzondere ambachten die we niet vaak zien zoals touwslagerij van Sark die oorspronkelijk haar roots in Groenlo had. Maar ook de boekdrukkunst is aanwezig middels de Papieren- en de Verluchterij de Eenhoorn. De ambachtelijke leerbewerker, de Buidelaer en de tinnegieter zullen diverse demonstraties te verzorgen.  De VVV heeft deze middag haar deuren geopend.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn die middag open zoals Huijs Basten Asbeck en Atelier Netty Neuray. Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen worden. In de Oude Calixtus kan het multimedia spektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Het Grolsch Brouwhuys de Lange Gang is open met de Grolsch Tour. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven.

Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u 24 juli in Groenlo zijn!

De Vestingdag Historisch duurt van 12.00 - 17.00 uur.

De laatste Vestingdag Historisch van 2016 wordt gehouden op 23 oktober.