22 MEI

Schaapscheerdersfeest in Groenlo

Met streekmarkt en kinderspelen

AFGELOPEN

Op zondag 22 mei 2016 wordt in Stadspark De Grolse Weiden in Groenlo een schaapscheerdersfeest gehouden, met streekmarkt en kinderspelen.

Het schapenscheren gebeurt door een team professionele scheerders met een scheerapparaat, maar ook het ambachtelijk scheren met de schapenscheer wordt gedemonstreerd. De herder en de vrijwilligers rondom de Landschapskudde geven tijdens het feest uitleg over het nuttige graaswerk van de schapen in parken en natuurgebieden.

Rond de tent met de schaapscheerders is een streekmarkt met lokale streekproducten en er zijn diverse demonstraties. Er is gezellige muziek en kinderen kunnen meedoen aan allerlei spelletjes, leuk (wol-)knutselen of op het springkussen spelen. Natuurlijk ontbreken wolartikelen niet en kan het publiek tussen diverse kramen ook terecht voor een natje en een droogje.

Kortom, een leuk uitje voor de hele familie!

Het scheerdersfeest is een initiatief van de Stichting Landschapskudde Oost-Achterhoek in samenwerking met een Grolse vrijwilligersgroep, die hiermee de kudde van herder Roelof willen ondersteunen. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de diverse hulp en sponsoring van bedrijven en verenigingen uit (de omgeving van) Groenlo.

De entree voor het evenement is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. In verband met de te verwachte drukte wordt iedereen aangeraden om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen.

Samenwerking met het Wolcorso
Op 22 mei vindt om 14.30 uur ook het Wolcorso in Lievelde plaats. Wol en schapen hebben natuurlijk alles met elkaar te maken. De Groenlo Vestingstad Express verzorgt vervoer tussen Marveld Recreatie en beide evenementen.

Schaapscheerdersfeest Groenlo op zondag 22 mei van 10.00 - 17.00 uur, in stadspark De Grolse Weiden (nabij Dierenpark De Halve Maan), Halve Maanweg, Groenlo.