07 OKT

Turbo bij Rockcafé Taste

Bokbierfestival

AFGELOPEN

Turbo bestaat uit een stel rock-veteranen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Op 7 oktober 2016 treedt de band op bij Rockcafé Taste.

In 1978 (!) ging Turbo voortvarend van start; twee elpee's (Turbo en You Girl), een bescheiden hitje (You Girl), een spetterende live-cd uit 2002 (Turbolence) en vele optredens staan in de geschiedenisboeken...

Toentertijd kreeg Turbo na de release van You Girl de kritiek dat dit nummer gejat was van The Police. Aanvoerder en componist/tekstdichter drukte dit op ludieke wijze de kop in: hij stuurde de betreffende recensent een jaren oude demo, nog uit zijn punkperiode met The Speedtwins, waar dit nummer op stond. Dit leidde tot een brede erkenning van de songschrijverskwaliteiten van Lain.

Nu, 2016, nog steeds onder aanvoering van brulboei/gitarist Lain Barbier, staan zij weer op om overal waar ze maar kunnen te spelen tot ze erbij neer vallen.

Lain speelde ook bij o.a. Diesel, Vitesse, Rotor en No Exqze. Nu zit hij in meerdere bands, zoals Smalltown Nobodies, en hij laat ook af en toe solo van zich horen. Bijzondere noot is dat Lain ook opperroadie is geweest bij o.a. Nena en PUR, maar ook bij BZN en Andre Rieu. Dat is wel even andere koek!

Bassist Dick Kemper kennen we ook van Vandenberg;Drummer Willem van der Aa is de voormalig uitbater van de legendarische Katoenclub in Arnhem.

Tweede gitarisst Geert is in Groenlo niet van de partij.

Turbo: een fantastische band voor de wat stevigere kroeg en op zijn plek op ieder rock-festival! Kerels die nog ouderwets de spijkers uit de vloer spelen!

Aanvang: 22.00 uur