12 NOV

Old Ni-js

Muzikale avond bij City Lido

AFGELOPEN

Old Ni-js bestaat uit de generatie muzikanten die in de jaren zestig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. Op zaterdag 12 november 2016 te zien in City Lido.

Samen zijn ze goed voor 160 jaar ervaring. Old Ni-js bestaat namelijk uit de generatie muzikanten die in de jaren zestig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop. Voor 2016 hebben ze volop ambities.

Blitz Wending, Puddingh, Toontje Lager, Captain Gumbo, Boh Foi Toch en Normaal. Op die laatste twee na zijn het namen van bands uit een grijs verleden. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek en professionele geluidsapparatuur eigenlijk nog niet eens bestond. Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. In 2000 begonnen ze samen Old Ni-js. Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat ze besloten om het wat structureler aan te pakken.

Aanvankelijk opereerde Old Ni-js als trio, maar later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier, de gitarist van Toontje Lager. Het was een aanwinst. De muziek werd completer en er ontstond meer ruimte. Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer Boh Foi Toch en Normaal.

Aanvang: 22.00 uur