03 SEP

Draaidag

Stoomzagerij Nahuis

AFGELOPEN

In dit museum wordt getoond hoe de stoomhoutzagerij werkte in tijden dat het nog in bedrijf was. Op de speciale draaidag op 3 september kunnen bezoekers de zagerij in vol bedrijf zien.

De Stoomhoutzagerij NAHUIS heeft vele jaren achtereen gedraaid, totdat er plotseling een einde aan kwam, echter... niet voor lang. Dankzij het initiatief en het enthousiasme van vele instanties, particulieren, de familie NAHUIS en de Houthandel en Zagerij NIJENHUIS & HENDRIKSEN B.V. is de ’oude stoomhoutzagerij’ als een werkend museum opnieuw tot leven gekomen.

Een aantal keren per jaar is het museum voor het publiek geopend. U kunt dan met uw eigen ogen zien hoe al 100 jaar met deze machines gewerkt wordt. Alles zal in vol bedrijf zijn. Een herkenning voor de ouderen, een belevenis voor de jongeren!

Foto-expositie
Nieuw dit jaar is de foto-expositie over de geschiedenis van de Groenlose stoomhoutzagerij. Een expositie die enkele jaren geleden was te bezichtigen in de Stadsboerderij Grolle en nu definitief is verhuisd naar een ruimte van het museum aan de Winterswijkseweg. Het betreft hier een collectie van enkele honderden foto's.

De komende draaidagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur op:

Aanmelden is niet nodig, alleen voor groepen boven ca. 30 personen raden we aan dit even te laten weten.