16 APR

Taste Akoestisch met The Sharpees

The Sharpees bij Rockcafé Taste

AFGELOPEN

Zaterdag 16 april is er een ingelast akoestisch optreden van The Sharpees, met de drummer van Rory Gallagher in de gelederen. Deze Engelse band komt voor het tweede keer dit jaar naar Rockcafé Taste.

De heren zijn in Europa aan het toeren en omdat er een optreden in België was uitgevallen, werd direct met het muziekcafé in Groenlo gebeld met de vraag of ze een akoestisch optreden mochten doen. Met de fijne herinnering aan de zeer goed gevallen muziekavond van 30 januari jongstleden in Taste nog in het achterhoofd, werd er direct positief gereageerd door beide eigenaren van Taste.

Al vanaf 2004 toert de herboren band uit de eighties vol overgave door half Europa met niet zelden weekenden met optredens in meerdere landen. Nederland is één van hun favorieten en met Taste is een meer dan vriendschappelijke band ontstaan. Veel blues- en rockliefhebbers zullen The Sharpees al eens live gezien hebben.

Het Britse trio brengt swingende blues, rock en boogie uit de sixties ten gehore. De ongepolijste sound en enorme spontaniteit van de band doen de Britse bluesjaren met sixtiesinvloeden voor één avond herleven. Een hoog aangeschreven rhythm & blues/rock/guitar-band. Het repertoire is gebaseerd op de muziek van onder andere Rory Gallagher, Tom Petty, Dr. Feelgood, George Thorogood en The Rolling Stones.

De entree is vrij en de muzikanten trappen af om 22.30 uur.