24 SEP

Metal KUDO-avond

Kom Uit De Oefenruimte!

AFGELOPEN

De KUDO avonden zijn bedoeld voor bands die: de oefenruimte uit willen, een try out willen doen, zichzelf graag willen presenteren, podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen. Eens per jaar houdt Rockcafé Taste een metallkudo, dus: alleen maar Metalbands!

Let op: Pigpop en Taste hebben de handen ineen geslagen. Uit alle bands die meedoen met de KUDO avonden dit seizoen, wordt één band uitgezocht die Pigpop 2017 (20 mei 2017) mag openen! Er zal op iedere KUDO avond een afvaardiging van Pigpop aanwezig zijn en het publiek mag ook een stem uitbrengen van welke band zij vinden Pigpop mogen openen.

Er zijn in totaal 4 KUDO avonden, 13 bands waar uit gekozen gaat worden en Pigpop zal in overleg met Taste en na het tellen van de publieksstemmen, de keus maken wie dit gaan worden. Tevens zullen er uit de uitgebrachte stemmen 2 keer twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken worden.

Dus kom je band massaal supporten!

Eens per jaar houden we een metallkudo, dus: ALLEEN MAAR METALBANDS!!!

PROCREATION
Procreation speelde vorig jaar op een feest van een stel vaste klanten en metalliefhebbers en dit was zo enorm enerverend als kwalitatief dat we niet anders konden ze nog een jaar te boeken. Dit deden we ook al eerder met Endemaeria, die speelde eerder op een metalKUDO en dat blijft ook een fijne band, maar drie keer is ietwat overdreven en we hebben daarom besloten bands maximaal twee keer op een KUDO of party te laten spelen om ook ruimte aan andere bands te kunnen blijven bieden.

DEADLY ALLIANCE
Sinds de release van hun EP in 2013 is Deadly Alliance niet meer weg te denken uit de Nederlandse Thrash Metal scene. Met optredens op festivals zoals Sodom Open Air en Dalmsholte Metal Meeting is het een feit dat deze jongens meer willen. Daarom zijn ze voor 2016 druk bezig om meer optredens te boeken. Dit om nog meer bekendheid te krijgen binnen Nederland.

In 2014 en 2015 hebben ze meerdere malen in Atak gestaan, tevens een favoriet podium bij de jongens aangezien deze in hun hometown Enschede staat. Ook diverse kroegen in Nijmegen, Doetinchem en in Hengelo zijn voor hun niet onbekend.

Aan dit lijstje kunnen ze dit ook Duitsland toevoegen, want over de grens zijn het inmiddels ook geen onbekenden meer.

THE SHIVA HYPOTHESIS
The Shiva Hypothesis is een vierkoppige blackened death metal band uit Twente. De onder pseudoniem opererende bandleden zijn in de regio geen onbekenden.
De band borduurt voort op tradities in de black en death metal, maar maakt daarnaast ook gebruik van elementen uit andere genres. De muziek kenmerkt zich door een sterke atmosfeer en gelaagde muzikale en vocale variatie. Verwacht invloeden van Emperor, Behemoth en Gorgoroth tot Fields of the Nephilim en Huun-Huur-Tuu.

Entree vrij, aanvang 21:30