04 JUN

Achterhoek Spektakeltoer

Rondtrekkend muziek- en straattheaterfestival

AFGELOPEN

De zomer 2016 wordt zeer bijzonder. Op zaterdag 4 juni 2016 vindt de eerste etappe plaats van de Achterhoek Spektakeltoer in Lievelde in en om de gebouwen van het museum Erve Kots.

Dat de eerste etappe van de Toer 2016 bij Erve Kots wordt georganiseerd, heeft te maken met het 80-jarig jubileum van dit prachtige en unieke museum. Erve Kots staat symbool voor de vroegere boerensamenleving in de Achterhoek en rondom dit museum wordt in het oude landschap door moderne agrariërs nog steeds geboerd. Geschiedenis en toekomst worden hier in het heden met elkaar verbonden. Voor de Achterhoek Spektakeltoer is dit een uniek decor.

Er gebeurt veel op cultureel gebied en er zijn schitterende locaties, waar nog meer georganiseerd kan worden. Een Achterhoek Spektakeltoer (een door de Achterhoek rondtrekkend muziek- en straattheaterfestival) zou zich op een heel eigen wijze in kunnen passen in het theatrale en muzikale leven van deze streek.

Relatieve rust, oude landschapselementen en historische gebouwen maken de Achterhoek geliefd voor vakanties. Wanneer er dan ook nog bijzondere dingen te beleven vallen, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Een spektakeltoer is interessant voor de eigen bevolking en voor mensen van verderop.

Aanvang: 12.00 uur bij Erve Kots (Eimersweg 4, Lievelde)