22 DEC

Sfeervolle Midwinterhoornwandeling met lichtjesroute

Wandelen door Groenlo

Op vrijdagavond 22 december 2017 wordt een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo.

De midwinterhoornwandeling in Groenlo kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan, maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. De midwinterhoornblazers staan op telkens zeer verrassende plekken. De wandeling zal geheel in kerstsfeer zijn.

Lichtjesroute
De midwinterhoornwandeling in Groenlo op 22 december kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan. Maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. De midwinterhoornblazers staan op telkens zeer verrassende plekken. Kleinkoor Seconds Edition staat op een bijzondere plek kerstliederen te zingen. Dit jaar heeft de organisatie de start tijden iets verruimd. Nu kan er gestart worden van 18.30 uur tot 20.00 uur vanaf het plein van de Oude Calixtus. Dit jaar zitten er weer een aantal ontzettend leuke verrassingen in. Welke dat zijn houden we nog even voor ons aldus Erik Mentink. Op het pauzepunt ontvangen de deelnemers net als andere jaren gratis gluhwein en/of warme chocolademelk. Ook is de Societeit Grolse Wanten aanwezig met de Grolse wanten, sjaals en mutsen. De Vestingstadexpress zal de gasten van Marveld naar Groenlo brengen.

Er kan nu gestart worden tussen 18.30 uur en 20.00 uur op het plein van de Oude Calixtus. Daar krijgt men aanwijzingen hoe te lopen. Het is namelijk de bedoeling dat de route zonder routeblaadje wordt gelopen. Er worden zoveel potjes met waxinelichtjes neer gezet dat het een langs sliert wordt en de deelnemers hoeven de lichtjes alleen maar te volgen aldus Erik Mentink. Her en der maken we gebruik van pijlen met kerstboompjes erop zodat iedereen de juiste route volgt. Op het eindpunt in de Kevelderstraat zal er gratis soep zijn, die geserveerd wordt door de leden van de Compagnie Grolle.

Het belooft een sfeervolle tocht te worden op 22 december in Groenlo waarbij neerdwarrelende sneeuw misschien de kers op de taart kan zijn. De klanken van de midwinterhoorns zullen u op 22 december in Groenlo in de juiste kerstsfeer brengen. Voor meer info kijk op www.groenlovestingstadpromotion.nl Deze midwinterhoornwandeling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oost Gelre, de Stichting Geniet Stad Groenlo en de vele vrijwilligers.

De entree is gratis.