18 NOV

Prinsenbal Knunnekes

Onthulling van de nieuwe hoogheden

AFGELOPEN

Op 18 november 1016 vindt weer het jaarlijkse Prinsenbal bij City Lido plaats, met de onthulling van de nieuwe hoogheden van het komende carnaval.

Elk jaar in november wordt het nieuwe prinsenpaar bekend gemaakt aan het Knunnekes publiek. In het City Lido bezoeken de laaste jaren meer dan 1000 mensen het zogenaamde Prinsenbal.

Rond 20.11 uur komen de Knunnekes binnen met voorop de Hofkapel de Knolle, gevolgd door de Dansmarietjes en de Raad van Elf met de aftredende prins en adjudant.  De zaal wordt opgewarmd met een spetterend optreden van de Dansmarietjes en een muzikaal optreden van de Hofkapel de Knolle. Met het aftreden van de ‘oude’ prins en adjudant  wordt de spanning opgevoerd. Wie zullen het nieuwe prinsenpaar gaan vormen? De spanning wordt voelbaar in de zaal. Het publiek kijkt om zich heen en zoekt naar buurtgenoten, familieleden en bekenden. Soms blijkt de een of ander plotseling verdwenen te zijn. Hij zou toch niet stiekem de zaal verlaten hebben om als nieuwe prins of adjudant op het toneel te verschijnen? Dan gaat het doek open. Een perfecte show in elkaar gezet door de Feestcommissie in samenwerking met de Technische Commissie, volgt. Ballroom dassers, balletdanseressen, trommelaars en de raad van elf. Alles wordt uit de kast gehaald om er een spectculaire onthulling van te maken.

Na de onthulling volgt een enorme party en een langdurig handenschudden door de kersverse prins en adjudant van de vele aanwezigen. Tot in de kleine uurtjes blijft de grote zaal van het City Lido een feestende mensenmassa. Iedereen is van harte welkom!

Entree is gratis, aanvang 20.11 uur.