25 JAN

Plaatsing locomotief en wagon bij voormalig GOLS-station

AFGELOPEN

Op woensdag 25 januari 2017 wordt bij het voormalig GOLS-station aan de Parallelweg een locomotief en een wagon geplaatst.

Een bijzonder moment waarmee de geschiedenis herleeft. De plaatsing is onderdeel van de verbetering van de verbinding tussen Marveld Recreatie en het centrum van Groenlo die op dit moment in uitvoering is.

De route tussen Marveld Recreatie en het centrum van Groenlo krijgt een betere uitstraling met meer beleving voor de bezoeker. Het busstation is opgeknapt en er ontstaat een aaneengesloten groen park. De voorbereiding van het project is de afgelopen jaren opgepakt met een grote betrokkenheid vanuit Groenlo. De plannen zijn uitgewerkt door een werkgroep bestaande uit aanwonenden en vertegenwoordigers van de omliggende bedrijven en de Burgergroep Stad Groenlo. Aannemer Sallandse Wegenbouw voert de werkzaamheden momenteel uit.

Belangstellenden van harte welkom bij plaatsing!
Een uniek onderdeel van het project zijn de ontwikkelingen ter hoogte van het voormalige GOLS-station. Medio december 2016 is hier een stuk spoor aangelegd van zo’n 100 meter. Op woensdag 25 januari 2017 worden de locomotief en een historische wagon geplaatst. De zogenoemde ‘sik’ is een soort locomotief die vroeger ook op de GOLS-lijn reed. De wagon heeft nooit hier gereden, maar zal dienst gaan doen als ruimte voor een expositie over de geschiedenis van de voormalige spoorlijn in Groenlo. Vanaf 13.00 uur worden de locomotief en de wagon met een hijskraan op het spoor gezet. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.