06 AUG

Vestingdag Groenlo

Beleef Groenlo van toen en nu

AFGELOPEN

Groenlo heeft veel te bieden en is meer dan een bezoekje waard. Ook in 2017 worden er weer Vestingdagen georganiseerd met veel bezienswaardigheden en activiteiten. De tweede Vestingdag is op zondag 6 augustus 2017.

Op zondag 6 augustus wordt er weer een Vestingdag Historisch gehouden van 12.00 uur t/m 17.00 uur in het centrum van Groenlo. Het vestingstadje gaat die dag weer even terug in de tijd.

Kindervermaak
Op deze Vestingdag is er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Bij het schietspel van de Gelderse Roos kunnen de kinderen laten zien hoe goed ze kunnen mikken. De tolletjesmaker laat de kinderen zien hou je uit een stukje hout een heus tolletje maakt en Nar Hans maakt de mooist figuren van ballonnen. De Compagnie Grolle heeft haar kampement opgeslagen op het plein van de Oude Calixtus. Het zijn min of meer de laatste voorbereidingen voor de grote Slag om Grolle die 20 t/m 22 oktober wordt gehouden in Groenlo. Zij zullen o.a. demonstreren hoe je met een musket schiet. De historische smid zal niet ontbreken in het kampement. Touwslagerij van Sark laat zien hoe men vroeger een touw maakte.

Sfeervol straattheater
Het Mest Theater is aanwezig met prachtige voorstellingen. Evenals de Leydse Kluchten Compagnie. Beiden horen tot de absolute top qua middeleeuws straattheater.
Jannes de Goochelaar en goochelaer Wautier zullen de bezoekers versteld doen staan van hun onnavolgbare goochelkunsten.
Om de sfeer helemaal te verhogen zal muziek gheselscap Goet ende Fyn prachtige middeleeuwse muziek ten gehore brengen.

Kunstmarkt
In de Beltrumsestraat is een grote kunstmarkt in samenwerking met Galerie Wij, die deze middag ook zelf geopend is (Goudsmitstraat). Maar Kunst kan er ook bekeken worden bij Huijs Basten Asbeck aan de Nieuwestraat en galerie Neuray aan de Mattelierstraat. Kunstliefhebbers kunnen deze middag echt hun hart ophalen.

Toeristische attracties
Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen worden aan de Kerkwal. In de Oude Calixtus kan het multimediaspektakel de Slag om Grolle bekeken worden en de kerkers kunnen bezichtigd worden onder het Stadhuis. Hiervoor kan men zich melden bij de VVV die ook open is. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u zondag 6 Augustus in Groenlo zijn. Voor meer info zie de Facebookpagina: Vestingdagen Groenlo