04 MEI

Dodenherdenking

Herdenkingsbijeenkomst in CC De Bron

AFGELOPEN

Donderdag 4 mei 2017 vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Deze herdenking staat in het teken van het thema: Vrijheid wereldwijd.

Op donderdag 4 mei wordt er van 18.00 uur tot 21.10 uur halfstok gevlagd. Bij zonsondergang om 21.10 uur dienen de vlaggen te worden binnengehaald. Ook particulieren worden verzocht deze gedragslijn te volgen.

Van 19.45 uur tot 30 seconden vóór 20.00 uur luiden de klokken van de Groenlose kerken. Iedereen wordt verzocht om vanaf 20.00 uur 2 minuten een plechtige stilte in acht te nemen.

’s Avonds om 19.15 uur worden alle slachtoffers van oorlogsgeweld waar ook ter wereld in een herdenkingsbijeenkomst in Cultureel Centrum “De Bron” aan de Buitenschans herdacht. Wij nodigen u uit deze bijeenkomst bij te wonen.

Medewerking wordt verleend door o.a. Muziekvereniging Groenlo, Vocales, leerlingen van basisschool De Watermolen en leden van Scouting Groenlo.

De zaal is open vanaf 18.45 uur.

Aansluitend aan de bijeenkomst vindt er een stille tocht plaats naar het herdenkingsmonument in de pastorietuin van de RK Calixtuskerk. Hier worden bloemen gelegd. De stille tocht wordt vervolgd naar het herdenkingsmonument aan de Lichtenvoordseweg/Winterswijkseweg voor een herdenkingsceremonie. Na afloop van deze ceremonie kunt u zelf bloemen leggen bij het monument.