21 OKT

Ernst Langhout

Muziek tijdens de Slag om Grolle

AFGELOPEN

Tijdens het evenement Slag om Grolle zal Ernst Langhout op 21 oktober 2017 optreden bij Rockcafé Taste in Groenlo.

De voor Taste eerste Slag om Grolle, in 2012, stonden de heren er ook al, en wat een feest. Het hele café vol met re-enactors en Grollenaren. Het dak ging eraf. Daarom, na overweldigend succes, bokten we ze in 2015 weer, het duo Ernst Langhout en Johan Keus! Dat 2012 nog overtroffen kon worden hadden wij niet durven dromen, maar het lukte de heren wederom, zoniet een nog groter feest te veroorzaken in onze kroeg. Wat kunnen we anders dan in 2017 de heren weer te halen.

Ernst Langhout en Johan Keus spelen sinds 1994 samen. Ze brengen een breed repertoire van ballades tot swingende, stevige dansbare muziek. Naast Ierse folk spelen ze ook covers van o.a. Neil Young, Bob Dylan en Jimmy Hendrix. Tweestemmige zang begeleid door akoestische gitaren, basgitaar, percussie en mondharmonica.
Het duo wordt regelmatig uitgebreid met multi-instrumentalist Sytse Haima (ex Pigmeat). Sytse zingt en speelt op mandoline, banjo en gitaar.

Ernst Langhout stond in de jaren ’80 als zanger van de band The Visitor op alle grote podia in Nederland en in het buitenland. Met de band The Hones toerde hij door Ierland, Duitsland, Rusland en de USA. Hij speelde regelmatig als hoofd-act en als support-act van o.a. The Everly Brothers, Richard Thomson, The Levelers, de Dubliners en Fairport Convention. Johan Keus speelt als uitvoerend muzikant zowel solo als samen met andere muzikanten. Hij studeerde elektrisch gitaar aan het conservatorium in Groningen en heeft een brede muzikale interesse en speelt blues, jazz, folk, klassiek en geïmproviseerde muziek (soundscapes). Johan speelt en speelde samen met een groot aantal artiesten en bands. Dat wordt feest in Taste!

Vanaf 21.30 uur