05 JUN

Achterhoekse Streekproducten Markt

Gezellige markt bij Kaasboerderij Weenink

AFGELOPEN

Maandag 2e Pinksterdag is Lievelde weer het centrum van creativiteit in de Achterhoek.

Op de markt zijn stands met kaas, worst, honing, jam, asperges, aardbeien en heel veel lekkers uit de streek. Daarnaast zijn de in totaal 120 standhouders actief met allerlei vormen van creativiteit met penseel, hamer, beitel, breinaald, pen, papier, bloemen en het woord, met pareltjes als Bodypaint en eierkunst.

Ook voor een advies over  inrichting van tuin en buitenkeuken kunt u naar de markt, of gewoon genieten van Oldtimers van de Boerenkaas sterrit, met start en finish op de markt. Fietsen en brommers kieken is mogelijk naast kijken naar de Vogelshow.

Dit jaar ligt het accent op Creatief met eten. Insecten kunnen worden geproefd, Bakker Jos bakt brood in de oude oven. (H)eerlijk vlees op de smoker en “vergeten” vleessoorten op de bewegende BBQ, de ofyr is present en de palingboer rookt paling. Het is volop happen in de ‘Hapjes Hook’.

Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om met een koe te knuffelen en om selfies te maken met koe Drieka “We hebben een apart kinderplein met tal van leuke en creatieve activiteiten.

De Kaasboerderij zelf is tijdens de markt volledig in bedrijf. “Een prachtig en vast onderdeel van de dag is het ophalen van de koeien uit de wei, een soort omgekeerde koeiendans.

Tijdens de markt is er overal muziek te horen, op het terras van The Music Show Scotland Folkband. Jos ten Hoopen en Martin Essink maken sfeermuziek met accordeon en gitaar op het marktterrein en Firma Irma met poëet Joop Koopmanschap verzorgen theater en dichtkunst tussen de Koeien en de Kaas.

De Achterhoekse Streekproducten Markt wordt gehouden op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) van 10:00 tot 17:00 bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.

Entree is € 4.00

kinderen t/m 12 jaar gratis 

parkeren is gratis