24 JUN

Voorproefje op Special Olympics

bij SV Grol in Groenlo

AFGELOPEN

In aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 wordt zaterdag op vier plaatsen gesport door sporters met een verstandelijke beperking.

De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Het evenement geldt als generale repetitie voor de veel omvangrijkere Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018, die op 8, 9 en10 juni 2018 in de regio worden gehouden. Ruim 2.500 mensen met een verstandelijke beperking zijn dat weekeinde actief in 21 takken van sport in acht Achterhoekse gemeenten.

Voor de locatie SV Grol is gekozen omdat voetbal ook onder sporters met een verstandelijke beperking de grootste is. Na de ceremonie vertrekken de deelnemers aan de atletiekwedstrijden naar de accommodatie van Archeus aan de Vredenseweg in Winterswijk. De zwemmers zijn te gast van de club NDD in zwembad Rozengaarde in Doetinchem. Ruiters en amazones meten hun krachten bij Paardensportcentrum Lichtenvoorde aan de Weijenborgerdijk in Vragender. De wedstrijden op de verschillende locaties duren van 10.30 tot 16.30 uur.