28 SEP
15 DEC

Boerenbroedlachte brengt oude tradities tot leven

Expositie in Stadsboerderij Grolle

De kleine expositie gaat over de boerenbroedlachte, die in 1959 in Groenlo werd georganiseerd, t/m 15 december 2017 in Stadsboerderij Grolle.

De kleine expositie gaat over de boerenbroedlachte, die in 1959 in Groenlo werd georganiseerd. Veel tradities werden van stal gehaald. Het officiële gedeelte vond plaats bij de Muziekkoepel en het feest vond plaats bij Het Reirinck in Zwolle. Vroeger werd zo’n trouwerij aangekondigd door twee naaste buren van de bruid. Zij gingen de familie en buren langs om het huwelijk aan te kondigen. Daarbij hadden ze een gaostok (wandelstok ) bij zich. Traditie was dat ze bij elke aankondiging een “glaasje “kregen. Om niemand te vergeten werd bij elk bezoek een roosje aan de stok gedaan. Het bruidspaar werd in een versierde boerenkar vervoerd. Bruid en bruidegom waren allebei gekleed in Achterhoekse klederdracht. Het betreft vooral een foto-expositie, die elk onderdeel van de boerenbroedlachte goed belicht.

Deze expositie is te zien gedurende de maanden oktober, november en half december. De Stadsboerderij Grolle is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.30 uur. De entree is 2,00 euro, maar daarvoor krijgt u een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door dit historische pand. Het adres van de Stadsboerderij Grolle is Notenboomstraat 15 in Groenlo. Zie onze website www.stadsboerderijgrolle.nl en u kunt ons vinden op Facebook.

Wilt u met een groep de Stadsboerderij Grolle bezoeken, dan kan dit op afspraak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Garstenveld, beheerder Stadsboerderij Grolle:
Notenboomstraat 15, 7141 AB Groenlo
Telefoon (0544) 46 87 29/06-10 86 16 02
E-mail: info@stadsboerderijgrolle.nl