06 OKT

25e Bokbierfestival

Bierfeest in de Grolse binnenstad

AFGELOPEN

Op vrijdag 6 oktober 2017 wordt in Groenlo het jaarlijkse Bokbierfestival gehouden. Voor bierstad Groenlo, de bakermat van Grolsch, al vele jaren lang reden om dit seizoensbiertje gezamenlijk te vieren. Dit jaar voor de 25e achtereenvolgende keer.

Voor bierstad Groenlo, de bakermat van Grolsch, al vele jaren lang reden om dit seizoenbiertje gezamenlijk te vieren, door middel van een gratis toegankelijk Bokbierfestival. Dit jaar voor de 25e achtereenvolgende keer. Een traditie die zich vanaf de eerste editie in 1993 al in een zeer grote belangstelling mag verheugen. Niet alleen om het biertje, maar zeker ook in combinatie met live-muziek. Vrijdag 6 oktober laten de Grolse horecabazen de bok weer los en bieden acht horecazaken het Grolsch Bokbiertje.

Acht kroegen, acht bands
In Brouwhuys de Lange Gang staat een hartige hap op het menu: Kartoffelsalat, oftewel de Grolse muziekvrienden Tim Ebbers, Willem te Molder, Niek Giesen en Hennie ten Brinke. Bij café Kras de formatie School's Out, jonge muzikanten uit Oost Gelre. Rockcafé Taste presenteert Ray Benz, de uit Lichtenvoorde afkomstige band met een geheel eigen geluid. Bij Restaurant Wissink eveneens klasbakken uit Lichtenvoorde, namelijk meestergitarist Mart Hillen met muzikaal maatje uit Bad Timing, Maurice Paul. Bij Café de Kroon verzorgen Catweazle en Constant Sorrow de muziek. Ondanks dat de herfst aangebroken is warme Caribische klanken bij Bar 700 met Irevibes Reggaeparty. Café de Boemel haalt de dampende bluesrockcover band '12 Inch Version' in huis. Bij café de Bolle zullen de heren en dames van formatie Joint Adventure van zich laten horen.

Het Bokbierfestival begint 21.00 uur. De entree is gratis.