29 DEC
30 DEC

Midwinterfair

De compagnie Grolle bij Erve Kots

Sneeuw, regen of storm alles kun je verwachten de laatste dagen van het jaar, echter de compagnie van Grolle kan het niet deren en slaat op 29 en 30 december 2017 haar kampement weer op in het museum Erve Kots in Lievelde.

Ze betrekken het Los Hoes; leven en werken daar zoals het was in 1627 toen tijdens de slag om Grolle de Spanjaarden werden verslagen. De compagnie Grolle beeldt het 17e eeuwse leven uit zowel de soldaten als boerderij bewoners. Er wordt authentiek gekookt, de soldaten demonstreren hun wapens en de smid bewerkt het ijzer op zijn aambeeld. In het museum een groot aantal oude ambachten, zie hoe vroeger het ijzer werd gesmeed, hoe de rosoliemolen draait en de 100 jaar oude klompenmachine is in werking. Door de vrijwilligers van imkersvereniging Oost Gelre er worden, korven gevlochten, en natuurlijk worden de Grolse wanten gebreid. In het expositie gebouw mooie stands met zoals zijde, hoeden, keramiek, Drybrush en een demonstratie knipmutsen opmaken. In het restaurant is er voor kinderen de gelegenheid om deel te nemen aan diverse workshops zoals een armbandje rijgen, zeep ketting maken, suiker harten versieren of klomp schilderen. Hier staan ook diverse stands met de nieuwste mode, sieraden, cadeau artikelen, brocante, wijn en vele anderen.

De entree bedraagt voor volwassenen € 4,50 en kinderen tot 12 jaar € 2,25 het museum zal zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Geniet op 29 en 30 december van het museum ambachten, hobby allerlei stands oliebollen, kniepertjes en glühwein.