16 JUN
17 JUN

KWF SamenLoop voor Hoop Oost Gelre

Wandelen voor een goed doel

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daar omheen is een bijzonder programma samengesteld. Op 16 en 17 juni 2017 in Groenlo.

Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Zo maken we samen het verschil. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Altijd komen 3 vaste ceremonies terug:

De Openingsronde met survivors
Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.

De Kaarsenceremonie
's Avonds verlichten kaarsenzakken genaamd 'Kaarsen voor Hoop' met persoonlijke boodschappen het parcours. Een indrukwekkend beeld. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.