20 OKT
22 OKT

Vestingstadweekend: de Slag om Grolle

Een historisch spektakel van de eerste orde

AFGELOPEN

Op 20, 21 en 22 oktober 2017 vindt voor de 6e keer de Slag om Grolle plaats. Met medewerking van vele re-enactors (17de eeuwse soldaten) uit heel Europa, zal de belegering van Grolle in het jaar 1627 opnieuw worden herleefd.

De Slag om Grolle is een terugkerend evenement in Groenlo dat de Slag om Grolle in 1627 nabootst. Groenlo was destijds een belangrijk bolwerk dat op een strategisch zeer gunstige plaats lag en daarom al jaren in handen van de Spanjaarden was. Onder leiding van Frederik Hendrik werd Groenlo uiteindelijk bevrijd van de Spanjaarden.

Met medewerking van vele re-enactors (17de eeuwse soldaten) uit heel Europa, zal de belegering van Grolle in het jaar 1627 opnieuw worden herleefd. In de stad zullen de kampementen kunnen worden bezichtigd en zal er een geweldig kinderprogramma, theaters, muziek en een historische markt de 17de eeuwse sfeer verhogen.

Buiten de activiteiten op het slagveld richt de organisatie van het evenement zich ook steeds meer op de activiteiten in de stad zelf. De historische binnenstad van Groenlo zal een metamorfose ondergaan, waardoor de bezoeker zich in de 17e eeuw woont. Het straatbeeld zal mede bepaald worden door de inwoners van Groenlo die ervoor zorgen dat de gehele binnenstad 1627 ademt. Op culinair gebied zal de bezoeker ook teruggaan in de tijd. Vergeten gerechten bereid op authentieke wijze worden aangeboden vanuit een aantal vaste punten en vanuit platte wagens waarmee door de stad getrokken wordt. Het uitgebreide programma van de Slag om Grolle 2017 biedt vertier voor jong en oud, zowel overdag als in de avond. De bezoeker wordt welkom geheten in de stad Grolle om het leven van alledag in 1627 te ervaren. Kortom: een historisch spektakel van de eerste orde. Dat mag u niet missen!

Spaaractie GOV: Met 50% korting naar de Slag om Grolle
Samen met het GOV (Groenlo’s Ondernemers Verbond) en de organisatie van de Slag om Grolle is een leuke actie opgezet:  je kunt nu sparen voor 50% korting op een dagkaart voor een volwassenere voor de Slag om Grolle.
Bij besteding van 10 euro in een van de deelnemende winkels ontvang je een dukaatstempel. De deelnemende winkeliers hebben ook allemaal eigen, speciale acties waarbij men een florijnstempel krijgt. Wanneer de spaarkaart vol is, (20 dukaatstempels + 3 florijnstempels) kan de kaart worden ingeleverd bij de Brini of Tesli te Groenlo. Je ontvangt dan een kortingscode die in de webshop op deze website kan worden verzilverd voor 50% korting op een dagkaart.

Deelnemende winkels in de stad Groenlo
AMI Kappers, Echte Bakker Michel Nales, Bike Totaal Hofstede, Brasserie 1888, Bril In Mode, Brini, Deco Home Lammers, Intercom, EP Groot Zevert, Floreel, Goossens Tweewielers, Groenrijk, Bloem & Kado Groot Kormelink, Hema, Huijskes Boevink, Jan’s Wijn-Whisky-Bierspecialiteiten, Jurgens Haarmode & Stadschbarbier, Knip&Go, Kruidvat, René Bomers, Rooks Floors & More, Schoenmode Hermans, Slijterij Anthonius, Tesli Baby Kids en Teens, Matador VakantieXperts, warenhuis Post, Bloemsierkunst Weenink, Wegdam Mode, Wereldwinkel, Wissink, Graaf Reynout, Jambo Mode, Boutique Ankie, Juwelier Simons, Mary Springer, Gunnewijk Mode, Katoo Fashion, Hair Beautysalon Dechering, Focus Fashion, Etos, Boekhandel Wiegerink en Kapsalon Ans

Overige voorwaarden van de spaaractie
    •    De actie loopt vanaf 18 augustus tot en met 19 oktober
    •    Online kortingscodes kunnen vanaf 1 september worden verzilverd in de webshop voor 50% korting op een dagkaart voor een volwassene
    •    Alleen winkels van de winkeliersvereniging Groenlo doen mee (zie overzicht met deelnemende winkels)
    •    Spaarkaarten kunnen worden aangevraagd bij de deelnemende winkels