16 DEC

Taste Live!

Irish Blueslegend: Eamonn McCormack

Voor de 4e keer naar Taste, dat wordt weer een feestje! Op de bar, achter de bar, op de trap, buiten, Eamonn be(speelt) altijd de volledige kroeg en alles eromheen! Op 16 december 2017 is hij te gast bij Rockcafé Taste.

De internationaal bekende Ierse blues-rock gitarist Eamonn McCormack (ook bekend als Samuel Eddy), tourde, speelde en zat in de studio met Rory Gallagher, Johnny Winter, Popa Chubby, Nils Lofgren, Walter Trout en Jan Akkerman, en is nu weer helemaal terug. Deze unieke gitarist speelt over de hele wereld, van Amerika tot Japan, van Europa tot Nieuw Zeeland.

Op negen jarige leeftijd begon Eamonn McCormack (Samuel Eddy) met het bespelen van de akoestische gitaar, beinvloed door artiesten als Slade, Cat Stevens, Neil Young en Rory Gallagher. Enkele jaren later volgde zijn eerste elektrische gitaar en het spelen in een coverband. Waarmee zijn invloeden werden uitgebreid met Jimi Hendrix, Eric Clapton, Thin Lizzy en de Nederlandse band Focus.

Na jaren spelen in verschillende bands in Ierland, vertrekt Eamonn naar Amerika waar zijn muzikale horizon wordt verbreed. Bij terugkomst in Ierland, heeft Eamonn inmiddels een unieke sound en eigen stijl ontwikkelt. Onder de naam ‘Samuel Eddy’ tourt Eamonn vervolgens door Europa, middels een slopend tourschema. Eamonn als Samuel Eddy tekent bij Universe Productions/Virgin Records wereldwijd. Er worden drie veelgeprezen studio-albums opgenomen, die zeer goed worden verkocht waarmee wordt bevestigd dat deze jonge opkomende en world class gitarist te groot wordt voor Ierland.

Er wordt getourd en gespeeld met Eamonns vroegere helden, als Rory Gallagher, Johnny Winter, Jan Akkerman (Focus) en Nils Lofgren. En er volgt een optreden voor een half miljoen mensen tijdens Parkpop.