08 APR

KUDO-avond

Kom Uit De Oefenruimte!

AFGELOPEN

De KUDO avonden zijn bedoeld voor bands die: de oefenruimte uit willen, een try out willen doen, zichzelf graag willen presenteren, podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen.

Let op: Pigpop en Taste hebben de handen ineen geslagen. Uit alle bands die meedoen met de KUDO avonden dit seizoen, wordt ėėn band uitgezocht die Pigpop 2017 (20 mei 2017) mag openen! Er zal op iedere KUDO avond een afvaardiging van Pigpop aanwezig zijn en het publiek mag ook een stem uitbrengen van welke band zij vinden Pigpop mogen openen. 

Er zijn in totaal 4 KUDO avonden, 13 bands waar uit gekozen gaat worden en Pigpop zal in overleg met Taste en na het tellen van de publieksstemmen, de keus maken wie dit gaan worden. Tevens zullen er  uit de uitgebrachte stemmen 2 keer twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken worden. 

Dus kom je band massaal supporten!

 Met deze keer: 

CANNIBALISTIC SQVIRREL
Cannibalistic Sqvirrel is een metalband opgericht in Doetinchem die sterk beïnvloed is door de NWOBHM en de jaren 80 thrash metal. De leden zijn allemaal rond de 20 jaar en vinden het belangrijk dat de echte metal niet verloren raakt.

Bij het schrijven van nummers wordt erop gelet dat er flink geheadbangt en gemosht kan worden.

DJ EDDY & THE DISASTERS
Deze bandhoudt zich bezig met jaren '80 Pop/Rock covers aangevuld met absurdistische drums die menig punk en/of metal aanhanger wellicht kan waarderen. Elektrische gitaar, bas en zang aangevuld met computer drums + keyboard en effecten.

In 2001 stopt Pascal met Brick(less) (punkband). Daarna nog actief geweest in verschillende andere bands, waaronder Revealed (Punk-HC band). In datzelfde jaar wordt The Failures (punkband) opgericht, waar Wouter deel van uit maakt.
Na jaren muziek gemaakt te hebben stopt voor beiden het muziekavontuur.
Tot het moment dat ze elkaar tegenkomen en samen enkele jaren in de punkband Trapped spelen, samen met Leon Geurink. Helaas stopt Geurink en gaat drummen bij Contra Fools. Pascal en Wouter blijven over en gaan na een aantal andere pogingen toch gezamenlijk verder met een drumcomputer. De taak om de computer en geluid te regelen is niet handig om met een gitaar om de nek te verzorgen, dus heeft Edwin (a.k.a. DJ Eddy) deze taak op zich genomen. Een goede buur van Pascal en tevens een goede bekende uit de DJ-wereld! Als voorprogramma van diverse bekende DJ´s heeft DJ Eddy nog nooit gestaan, zoals onder andere DJ Paul, Afrojack en Armin van Buuren.

Legacy
De band bestaat z’n 10 jaar met de basis bezetting Drums (+zang), 2xGitaar (+1 x zang) + bassist, de band leden komen uit Borculo, Lochem en Eibergen. 

Een tijd geleden is de band versterkt met een zangeres uit Neede. Ze zijn nu een jaar bezig met de nieuwe zangeres en wilden graag een try out doen met deze nieuwe bezetting.

Aanvang: 21:30

Entree: Vrij