21 SEP

Lezing Annemarie Bon

Schrijfster geeft lezing in Stadsmuseum Groenlo

AFGELOPEN

Op 21 september 2017 komt de bekende Bossche schrijfster Annemarie Bon naar het Stadsmuseum in Groenlo voor het geven van een lezing.

Annemarie Bon is de schrijfster van de historische jeugdroman 'Niets meer te verliezen', een verhaal over het beleg van 's-Hertogenbosch in 1629, twee jaar na het beleg van Groenlo. Bon zal tijdens de lezing vertellen hoe het boek tot stand gekomen en wat zij allemaal tegen is gekomen tijdens haar research. Bon heeft tijdens haar zoektocht naar wetenswaardigheden veel hulp gehad van de Compagnie Grolle. 'Niets meer te verliezen' is een spannende jeugdroman over vriendschap, vertrouwen en verraad, tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog.

Bon was journalist bij het Brabants Dagblad, hoofdredacteur van het voormalige jeugdtijdschrift Taptoe en sinds 2002 fulltime auteur van kinder- en jeugdboeken en bijdragen aan schoolmethoden. Zij schrijft voor alle leeftijden, zowel informatieve boeken en fictie. Bon is een ervaren leespromotor en bezoekt jaarlijks veel scholen en bibliotheken om lezingen en workshops te geven. Sinds vorig jaar is zij ook Schoolschrijver. Bon is bekend om haar historische boeken waaronder 'Schetsboek van Jeroen Bosch' en natuurlijk 'Niets meer te verliezen'. De schrijfster ontwikkelde ook een lespakket in het kader van erfgoededucatie voor de gemeente 's-Hertogenbosch, waar zij woont. Om de aanwezigen kennis te laten maken maar deze mooie Brabantse stad, biedt Bon alle aanwezigen bij de lezing een tegoedbon aan voor een gratis stadswandeling.

De lezing, op donderdag 21 september, start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Een vrije gift is van harte welkom. De lezing wordt ondersteund door de gemeente Oost Gelre, de Stichting Grolle Vrij en het Stadsmuseum. Het Stadsmuseum is te vinden aan de Mattelierstraat 33 in Groenlo.