Speurtocht Slag om Grolle Groenlo

U brengt een bezoek aan de middeleeuwse Oude Calixtus. In deze kerk beleeft u één van de meest dramatische en spannendste gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog opnieuw: de belegering en verovering van de oude vestingstad Grol door de roemruchte veldheer en stadhouder Frederik Hendrik. Het historische spektakel herleeft onder de naam "Mijn schilt ende betrouwen". Negen hoofdpersonen uit deze roemruchte periode worden tot leven gebracht. Hun aangrijpende verhalen worden vertolkt vanuit drie tenten die in het middenschip van de kerk hangen. Elke tent vertelt een deel van het verhaal van het beleg en de verovering van de oude veste Grol.(Groenlo)
Bij deze bijzondere speurtocht krijgt een lijst uitgereikt met tien vragen en deze moet u beantwoorden. De antwoorden van elke vraag kunt u vinden in de oude Calixtus zowel bij de films die vertoond worden in de tenten als elders in de kerk. Voor de nummers 1-2 en 3 zijn leuke prijsjes te winnen. Bovendien ontvangt elke deelnemer een leuke herinnering aan Groenlo Vestingstad. Bij deze speurtocht wordt u begeleidt door een gids.
Totale duur speurtocht Slag om Grolle in de Oude Calixtus ruim een uur.

 

Bij 'Get the Picture' krijgen de deelnemers een boekje mee waarin een plattegrond van de vesting Groenlo staat. Op de plattegrond staat een lijn (de route) die al wandelend gevolgd moet worden. In het boekje onder andere 17 detailfoto's van zaken die opgezocht moeten worden. Deze bevinden zich allemaal langs de route. Eenmaal gevonden dan moet van de detailfoto het groter geheel gefotografeerd worden. Een andere opdracht in het boekwerkje is om de namen van bedrijven en merken te achterhalen van de diverse logo's die afgebeeld staat.
Get the Picture is een combinatie van wandelen, speuren, genieten in het vestingstadje Groenlo. Ideaal voor groepen die een leuke betaalbare buitenactiviteit willen doen. De start is bij de Kickbikewinkel op het adres Kevelderstraat 25 in Groenlo. Hier is ook het eindpunt en hier worden de foto's en de antwoorden van Get the Picture gecontroleerd. Voor elke deelnemer is er een leuke herinnering.