23 OKT

Vestingstadweekend: de Slag om Grolle

Een historisch spektakel van de eerste orde

AFGELOPEN

In 2015 viert de Slag om Grolle haar eerste lustrum. In hetzelfde jaar viert bierbrouwer Grolsch, van wie de roots liggen in Groenlo, haar 400 jarig bestaan. Dat wordt samen gevierd tijdens dit groot opgezette spektakel op 23, 24 en 25 oktober 2015.

De Slag om Grolle is een terugkerend evenement in Groenlo dat de Slag om Grolle in 1627 nabootst. Groenlo was destijds een belangrijk bolwerk dat op een strategisch zeer gunstige plaats lag en daarom al jaren in handen van de Spanjaarden was. Onder leiding van Frederik Hendrik werd Groenlo uiteindelijk bevrijd van de Spanjaarden.

Tijdens het evenement bootsen zo'n 1200 re-enactors (mensen die levende geschiedenis nabootsen) vanuit heel Europa en Amerika deze slag na. Daarnaast is er in de binnenstad het 'leven van alledag' te zien.

Met medewerking van vele re-enactors (17de eeuwse soldaten) uit heel Europa, zal de belegering van Grolle in het jaar 1627 opnieuw worden herleefd. In de stad zullen de kampementen kunnen worden bezichtigd en zal er een geweldig kinderprogramma, theaters, muziek en een historische markt de 17de eeuwse sfeer verhogen. Kortom: een historisch spektakel van de eerste orde. Dat mag u niet missen!