Film Shirley

Film Shirley

Donderdag 21 en vrijdag 22 oktober in Den Diek, Lichtenvoorde. Aanvang 19.30 uur.              Zondag 24 oktober in De Mattelier, Groenlo. Aanvang 19.30 uur                                              Drama biografisch, thriller. US, 2020. 107 min

Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman op voorwaarde dat Rose het huishouden op zich neemt én op zijn vrouw Shirley -berucht auteur van horrorverhalen (Shirley Jackson) – past. De professor neemt als universitair docent de jonge echtgenoot zelf onder zijn hoede.

Hoewel Rose met afgrijzen het ongebruikelijke huishouden van het excentrieke koppel bijhoudt, ontstaat er toch een zeer bijzondere band tussen haar en Shirley. Een band die het huwelijk van het jonge koppel flink op de proef stelt…….

Regisseur Josephine Decker bouwt de spanning lekker op in het met klimop begroeide landhuis in Vermont, waar het viertal net iets te dicht op elkaar zit. Verdere rollen voor: Elisabeth Moss, Michael Stuhlbarg, Odessa Young, Logan Lerman.

Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier Groenlo

In de buurt