GUNMILL GOVERNORS en BOOTSMAN @ Rockcafé Taste

GUNMILL GOVERNORS en BOOTSMAN @ Rockcafé Taste

2 bands, 1 keer entree, hoe tof is dat !

Gunmill Governors:

De basis van de band ligt In de oefenruimte op een prachtige boerderij in Barlo (Aalten) met in de achtertuin de windmolens. Het is de perfecte omgeving tussen de stallen en de paarden voor deze band met Southern rock als basis. De band gaat al wat jaartjes mee en heeft wat wisseling in samenstelling gehad, een naamsverandering ondergaan en daarmee steeds meer hun eigen stijl gevonden tot wat het nu is. Muziek die je niet vaak hoort maar een heerlijke sfeer biedt om gezellig wat bij te drinken of te swingen. Hier en daar een relaxed of swingende song maar ook een stevig potje rock om lekker mee te stampen!

Gunmill Governors speelt een mix van Southern country blues rock covers. Denk aan bands als Blackberry Smoke, The Steel Woods, en Shooter Jennings.

De band bestaat uit:
John Koldeweij: zang
Bob Toebes: gitaar
Marnix Flikweert: basgitaar
Jos Betting: zang en mondharmonica
Mark Klein Gunnewiek: drum

BOOTSMAN
Bootsman is een Duits/Nederlands muziekproject dat dit jaar alweer 10 jaar bestaat. Het is een band die zichzelf telkens weer opnieuw uitvindt en in binnen- en buitenland optredens verzorgd. Er wordt opgetreden als duo, trio, kwartet en soms met gasten tot wel zeven personen, niets is te gek bij Bootsman.

De muziekstijl varieert van Country, Americana en van blues naar rock. Zie deze stijl als ‘Tom Petty meets J.J. Cale’ die vervolgens samen Velvet Underground in Dylan stijl spelen.

Na het goed ontvangen debuutalbum ‘Deep in the woods’ wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw album. Tijdens de coronapandemie heeft de band nog ‘The Cornfield Sessions 2020’ opgenomen; een concert voor een half miljoen maïsplanten (te vinden op YouTube).

Op dit moment spelen ze vooral semi-akoestisch met veel nieuw materiaal afgewisseld met songs van het album en enkele covers.

Bootsman zijn:
Addi Hoopman – Bas
Sascha Hartman – Percussie
Luc Poels – Lead Guitar & Vocals
John Elburg – Lead vocals & Guitar

Entree: € 7,50 p.p.

Rockcafé Taste Groenlo

In de buurt