JCI Oost Achterhoek organiseert smakelijke fietstocht op Hemelvaartsdag!

JCI Oost Achterhoek organiseert smakelijke fietstocht op Hemelvaartsdag!

Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) organiseert JCI Oost-Achterhoek de meest smakelijke fietstocht(en) van de Achterhoek! Het motto van de tochten is ’steun lokaal’ oftewel wi-j bunt d’r veur mekaar. De volledige opbrengst gaat naar de ondersteunende horecagelegenheden. ‘Deze ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis, wij hebben gemeend ze een bescheiden steuntje in de rug te geven met het organiseren van deze tochten’, aldus Mathijs van Beem, namens JCI Oost-Achterhoek betrokken bij de organisatie.

Vanuit maar liefst drie verschillende plaatsen is het mogelijk om deel te nemen aan deze fietstocht. Er kan gestart worden in Winterswijk (Restaurant De Zwaan), Aalten (Suzie’s Farm) en in Lichtenvoorde (Het Blok). Om de deelnemers te spreiden en alles in goede banen te leiden is het mogelijk te starten tussen 10.30 uur en 12.30 uur. Geïnteresseerden die willen deelnemen wordt gevraagd om via www.jcioa.nl kaarten te kopen. Op de website staat tevens meer informatie over de deelnemende horecagelegenheden. Deelnemers krijgen per mail een bevestiging toegestuurd waarmee op Hemelvaartsdag de routes en deelnamebewijzen kunnen worden afgehaald.

‘We hebben ook rekening gehouden met slechtere weersomstandigheden’, zegt Van Beem. ‘We hebben voor elke gemeente fietsroutes uitgezet met een lengte van ca. 15 tot 40 kilometer. Mochten de weersomstandigheden toch tegenvallen zijn er ook autoroutes beschikbaar voor de deelnemers’. Onderweg krijgen de deelnemers van de tocht diverse versnaperingen aangeboden door de lokale horeca.

Het Blok Lichtenvoorde

In de buurt