Lezing Bisschop De Korte bij Johanneskerk

Lezing Bisschop De Korte bij Johanneskerk

Bisschop de Korte uit Den Bosch komt op donderdagavond 29 september naar de Protestantse Johanneskerk in Lichtenvoorde. Hij geeft van 19.30 tot 21.30 uur een lezing met als thema: Laudato Si – zorg om onze wereld. Toegang gratis.

‘Voortgedreven met de Kracht van Boven’ staat er op de auto van de pastoor van Hoofddorp. Hij rijdt namelijk in een elektrische Volkswagen Up en op het dak van zijn kerk liggen zonnepanelen. Ook de Lichtenvoordse Johanneskerk draagt het label ‘Groene kerk’.
In de encycliek Laudato Si van paus Franciscus (een officieel schrijven, vertaling: ‘Gezegend zijt Gij’) gaat het over duurzaamheid en rechtvaardigheid. Het is een protest tegen wat de paus noemt een ‘cultuur van verspilling’. De aarde is een gave van God, die gekoesterd en beschermd moet worden.
Bisschop Gerard de Korte, van het bisdom Den Bosch, is een warm pleitbezorger voor een verantwoorde omgang met onze kwetsbare wereld. Het is een oproep voor gelovigen en niet-gelovigen, omdat het ons allemaal treft.

Bisschop De Korte: “De encycliek van onze paus betekent niet alleen voor rooms-katholieken een nieuwe stimulans om zich in te zetten voor een meer duurzame en rechtvaardige samenleving. Het woord van de paus vormt ook een oproep aan ‘alle mensen van goede wil’ om nu werkelijk werk te maken van het behoud van onze aarde.”

Locatie:
Johanneskerk
Rentenierstraat 9, Lichtenvoorde

In de buurt