Mega rommelmarkt

Mega rommelmarkt

De tweejaarlijkse rommelmarkt in Zieuwent belooft een grote te worden dit jaar. Vanwege corona waren de kraampjes van de Zieuwentse vlooienmarkt voor het laatst gevuld in 2018. In vier jaar tijd hebben lokale bewoners heel wat moois opgespaard. Het oude parochiehuis staat op 1 en 2 oktober bomvol met allerhande spullen, netjes gesorteerd, gecontroleerd en op kleur.

Voor de achttiende keer wordt de rommelmarkt gehouden. Dit jaar is het oude parochiehuis, in het eerste weekend van oktober tussen 10.00 uur tot 16.00 uur ‘the place to be’ voor een enorm divers aanbod tweedehandsjes. De organisatie is in handen van de Zieuwentse volleybalvereniging T.O.H.P, daar gaat ook de opbrengst naartoe. “Behalve het genereren van geld voor de sportclub is het ook een activiteit van saamhorigheid,” vertelt medeorganisator en fervent volleybalster Jeannet Stoverinck. “Mensen hebben in de afgelopen vier jaar hun spullen bewaard, speciaal voor onze rommelmarkt. Dat is hartverwarmend. Wij hebben drie zaterdagen ingepland om spullen bij de mensen op te halen.

Gecheckt en op kleur
Alles wat er binnenkomt wordt nauwkeurig gecontroleerd. Wat kapot of vies is gooien we weg, apparaten worden gecheckt evenals lampen en speelgoed met batterijen. We willen alleen maar goede en complete spullen verkopen. Zelfs puzzelstukjes tellen we en incomplete spelletjes vullen we aan. We maken de spullen schoon en sorteren alles op product en kleur, zo creëren we een nette overzichtelijke markt. Mensen kunnen lekker rondneuzen, maar als ze gericht voor iets komen dan kunnen ze het makkelijk vinden.” Om de megamarkt te vullen moet er heel wat werk verzet worden. 25 vrijwilligers komen er aan te pas om de vlooienmarkt op te tuigen, de meesten zijn volleybalsporters maar ook vrijwilligers uit het dorp bieden hun diensten aan.

Rommel-event 
De organisatoren halen alles uit de kast voor een optimaal rommel-event. “Vrijwilligers stellen leuke pakketjes samen en bezoekers kunnen even neerstrijken op één van de zitjes, voor een kopje koffie met cake. Ook verkopen we lootjes waar de bezoekers leuke prijsjes mee kunnen winnen en om nog meer spullen aan de man te brengen gebruiken we Marktplaats. Het grote podium hebben we ingericht met waardevolle antieke spullen. Deze zijn uitgezocht en getaxeerd door een antiquair, die de waardevolle overblijfselen opkoopt voor eigen handel. Humanitas komt op zondagmiddag de resterende rommelmarktspullen ophalen.”

Locatie:
Parochiehuis Zieuwent
Dorpsstraat 34 Zieuwent

In de buurt